Rubyverzum Blog

Könyves Dolgok
Tőlem . Neked . Rólad .

MenüÜdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 

Nyitás: 2018.11.05.
Szerkesztő: Ruby
Téma: Blog
Tárhely: G-portál
Design: Ruby
Köszönet: Linda

 

#Interjúk #Beleolvasók #Bookstagrammerek #BookTag • #Könyvek

 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

 

 
Kész projektek

Inferno
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Facebook
 
 
 
Rólam

Nem is tudom hol kezdjem, mint írtam anno, nem erősségem a bemutatkozás. A nevem ugye Melinda, de Ruby Saw néven tevékenykedek. 1989.03.23-án születtem harmadik lányként. Igen, két nővérem van, és így mi vagyunk az eastwick-i boszorkányok, nos ennek van is valóságalapja.

Nem voltam népszerű az általános iskolában, elég szürke egér voltam, talán nyolcadikra kezdett el fejlődésnek indulni a személyiségem. Akkoriban rettenetően naív voltam, ezt hála istennek, sikerült kinőni.
Divattervező szerettem volna lenni, és varrónő szakra mentem tovább. A középsikolában kezdtem el "kinyílni". Ott már akkora volt a szám, mint a bécsi kapu, de nem még akkor is messze voltam a mostani énemtől. Hatalmas rocker voltam, úgy néztem ki, mint egy sátánista. Méretes pentagrammal a nyakamban jártam, és vastagon feketével kihúzott szemmel. Idővel azonban visszafogadtam a "táncos" zenéket, mert a rock zenére nem igazán lehet táncolni, és én imádok táncolni.
A varrástól hamar elvették a kedvem, ez köszönhető volt a szar tanmenetnek. Aztán megpróbáltam a fodrászatot, következő évben, de az az oktatás is nevetséges volt számomra, így a középiskola harmadik évében átmentem a szakközépbe a szakmunkásból. Három évig tanultam, hogy érettségim lehessen, amit szuper (nekem) eredménnyel meg is szereztem. Nem titok, hogy egy szót sem tanultam rá, mivel valaki azt mondta egyszer, hogy abban a három évben készítenek fel minket az érettségire, én elhittem, aztán egy kettesem lett, a matek. Ez betudható annak, hogy a szuper tanárunkat leváltották egy gyengére, akit nem igazán érdekelt, hogy mi értjük-e vagy sem, amit mond. Akkor talán meglett volna a négyes is, de a hármas biztosan.
Utána szakmát szerettem volna. OKJ-s képzésre mentem tovább a helyi gimnáziumba. Webdesigner szerettem vlna lenni, de nem indult a szak, így a Webmesteri mellett döntöttem. Hát, igazából a középiskolai éveim voltak a legjobbak, de ez a két év sem volt olyan rossz, igaz fingom nem volt róla, hogy mit kell csinálni, mert elfelejtették közölni, hogy előképzettség nem árt. Első ilyen osztály voltunk, szóval a tantestület sem tudta, hogy mit kellene nekünk tanítani, így vagy 13-4 tantárgyunk volt, napi 7-8 órával. Az volt a cél, hogy ne bukjak meg, nagyon elkeserített ez a száraz informatika, de sokat tanultam a két év alatt. Rendszergazda-webmester képesítést szereztem 2010-ben, illetve csak egy felet, mert a projektmenedzsmenten meghúztak. Az a program egy gyász! Voltam pótvizsgán, de akkor már dolgoztam, és éjszakásból mentem, nem sikerült. Nem is erőltettem tovább.

2010. júniusától teljes munkaidőben dolgozom egy autóalkatrészgyártó cégnél. Ott lettem önmagam. Kemény munkát kaptam, olyat, amilyet nem bír mindenki, én sem bírtam, de meg akartam csinálni, így hét évig kapirgáltam az üzemanyagelosztókat. Hol fájdalommal, hol játszi könnyedséggel. Aztán 2017-ben jött egy lehetőség, amivel éltem, és ami életem egyik legjobb döntése volt: végellenőr lettem. Egyébként csak, mint mérőgépkezelő szerepelek, de egy kis tudás nem árt, ha van. Rengeteget tanultam a kollégáktól, a mérnököktől, a gépbeállítóktól, és még sok mindent szeretnék megtanulni.
Nekem nincs bajom a munkahelyemmel. Persze, néha kínszenvedés bemenni, de a fizetés jó, az emberek normálisak (ritka, de nekem sikerült őket megtalálnom).

Furának tartanak, mert fura is vagyok. Szerencsére reális világnézettel rendelkezem.

Írni igazából olyan tizenhárom éves koromban kezdtem el, aztán, ahogy középsikolába kerültem, ez úgy eltűnt az életemből. Annak idején füzeteket írtam tele, ma már a tollat sem bírom megfogni. :D Kényelmes lettem. Igazából az eddig végzett munka "megette" a kezem, és, ha nem muszáj, akkor nem csinálok magamnak plusz munkát.
2013-ban tértem vissza az íráshoz. Fanficeket írtam, aztán találtam egy embert, aki a társam lett ebben, és együtt toltuk. Idővel kiléptem a komfortzónámból, és a meglévő váz helyett saját történeteket kezdtem kitalálni. Így nagyon sok olyan írásom született, ami csendben pihen a gépen.
Könyvkiadásra sosem gondoltam. Valamiért nem vonzott a dolog. Más indított el az úton, amiért köszönettel tartozom. Szeretek független lenni, és nem hiába magánkiadás útján csinálom, amit. Nem sok hasznom van, és ezt vissza is forgatom ebbe, de ez engem nem is érdekel. Nem a haszonért csinálom. Nekem annyi a lényeg, hogy az erre fordított összeg visszajöjjön. Eddig visszajött.
Most sem nagyon hiszem el, hogy olvasnak, sőt, van olyan, akinek a kedvence az általam írt könyv. Ez a legnagyobb haszon, amit kaphatok. Ingyenesen is elérhetővé tettem a könyveimet e-book formájában. Sokan furán néznek ezért rám. Nem kapok érte pénzt, nincs nyereség. És akkor mi van? Olvasnak, nem? Ez a lényeg.

Közben "mini vállalkozó" lettem, és "nagyban" űzöm most már ezt az egészet. Meg kell valljam, hogy tetszik.

2019. elején "szerződtem" egy kiadóval, ami elkezdte az e-bookjaimat terjeszteni. Ez a szerződés felbomlott, de nem haraggal váltunk el, csupán úgy éreztem, hogy nekem ez kevés. Így jött a BookandWalk KFT., ahol az összes eddigi könyvem e-bookjai fellelhetőek.
2019. végén újabb nagy projektbe fogtam, aminek köszönhetően szélesebb körben lesznek elérhetőek a könyveim (Libri, Líra, DiBook, Stb.).
2020-ban szerződést bontottam a BookandWalkkal, így csak a Book Dreams Kiadó forgalmaz. Elmondhatom, hogy végre találtam egy olyan kiadót, ahol minden tetszik, és bátran ajánlom is. :)
2021-ben szeretnék elmenni pihenni, így nem tudom mikor lesz megjelenés, de őszinte leszek: valahogy ez most nem is mozgat annyira.

» Kérdések / válaszok
» Ti kérdeztétek
» Interjúk velem

» A városi tv-ben (9:15-től)
» Első nyilvános szereplésem - 2019.02.15.
» Értékelő videó a Csak két lépés Északról - Booksofinsta_Hun

» A városi tv-ben 2. (10:32-től)
» Cikk a Gázt neki, Chiara! könyvbemutatójáról
» A Csak két lépés Észak Booksofinsta_Hun videójában 1.
» A Csak két lépés Észak Booksofinsta_Hun videójában 2.