Welcome

Üdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 
 
Menü

 

 


 

 
Címkék

InterjúkBeleolvasókBookstagrammerekBookTag

 
Webshopok

 
Az oldal
2018. 11. 05. Nyitás
Ruby Szerkesztő
Blog Téma
G-Portál Tárhely
Ruby Design
Gergő, Linda Köszönet
 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

A rezervátum titka
Zsáner:
Thriller, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Várható megjelenés: 2021.07.11.

Valószínűleg senki sem hiszi, hogy egy telefonhívás képes megváltoztatni az életünket.
Flower Pate-t egyik nap felkeresi rég látott édesapja, és hazahívja beteg édesanyjához a lányát. A nő hátrahagyja addigi gondtalan életét, és elindul a Helena melletti Sad Bear indiánrezervátumba.
Bővebben >>

New Orleans-i Vér
Zsáner:
Urban Fantasy, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
New Orleans Francia negyedében lakik három család, akik első ránézésre normálisnak tűnnek. A három klán, a Benson, a King és a West boldog egyetértésben él egymás mellett, amíg egy nap holtan nem találják Armand Westet.
Bővebben>>

 

Lucy
Zsáner:
New Adult, Történelmi romantikus
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
1942 nyarán kényszerleszállást hajt végre Luan Keito az angol Dawson farmtól nem messze. A két fivér, Adam és Sean azonnal a helyszínre siet, de nem segíteni. Meglövik, majd félholtra verik a sebesült kínai katonát, végül a húgukra bízzák, hogy később jutalom fejében leadhassák szalonképes állapotban a hatóságoknál.Pearl Harbor után megváltozik a világ hozzáállása az ázsiai katonákhoz, ám Lucy, a legkisebb Dawson csak egy sebesült embert lát, akit meg akar menteni.
Bővebben>>

 

A bolondok aranya
Zsáner:
Fantasy, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
Az 1800-as években egy hentes fiú szerelembe esik. Ám ez a szerelem csak egyoldalú. A fiú azonban nem adja fel. Hónapokig próbálkozik a vadász lányának a kegyeibe férkőzni, de szavai süket fülekre lelnek.Kíván! Istenhez fohászkodik, hogy bármit megad a gyönyörű Freya szerelméért. Imája maghallgattatik. Rufus, a sötétség hercege meghallja Dwayne szavait
Bővebben>>

 

 
Kész projektek

Valóság & Nézz rám! - Álomfogó 2,5, 3.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.09.

Moly adatlap: X X
Olvasható/Letölthető: X X

 

Inferno - Álomfogó 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú Virgin Bergh-gel

Szeretném megmutatni, hogy nemcsak jó és rossz létezik és senki sem makulátlan. Még olvasás közben is szeretem keresni a miértekre a választ, nemhogy írás közben!


Facebook/VirginBergh

 

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

Borsodban nőttem fel, de már évek óta Budapesten élek. Hosszú éveken át próbáltam kitalálni, mi szeretnék lenni, érettségi után szakmát szereztem, aztán lediplomáztam Egerben szociálpedagógusként, kriminál szakirányon. Egy ideje rájöttem, bármit is csinálok, az írásnak az életemben központi szerepe lesz.

2.) Mióta írsz?

Úgy tizenötéves koromban kezdtem el történeteket írni a saját és a baráti köröm szórakoztatására. Képtelen helyzeteket találtak ki arra vonatkozóan, hogyan alakulna az első találkozás egy híres emberrel, legyen szó akár énekesről, színészről vagy F1-es pilótáról. Ezek a történetek olyan öt-hat spirál füzetet tettek ki és a lányok utazásairól szóltak. Később akár pár éves kihagyásokkal, de mindig is írtam. A legmeghatározóbb év a 2017-es volt, amikor egyik barátnőm megmutatta nekem a wattpad nevű oldalt, és ott átszakadt bennem minden gát.

3.) Jelent már meg könyved, A fekete vár címmel, mesélj kicsit róla!

A wattpaden publikált első történeteim egyike volt, amire lassan egyre több ember lett kíváncsi. Ez egy történelmi-romantikus regény, ami a 16. századi Skóciában játszódik. Főszereplője egy szeplős, vörös hajú lány, Evian, aki felkerül a királyi udvarba, a hercegnő mellé udvarhölgynek, majd itt találkozik a végzetével is, Devonnal. Kettőjük szenvedélyes csatározásáról szól ez a regény, miközben a történelem keveredik fantasy elemekkel is.

4.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

A lényeg, hogy legyen csend, béke körülöttem.

5.) Honnan jött a Lázadás 2.0 ötlete?

Ha épp nem publikáltam egy új történetet wattpaden, akkor olvastam más felhasználók történeteit. Egy-egy apró mozzanat még mostanában is nagyon meg tud ihletni és elgondolkoztatni, én mit csinálnék másképp, hogy alakítanám a történet szálát. Valószínűleg akkor is ez történhetett. A Lázadás 2.0-nál csak az lebegett a lelki szemeim előtt, hogy a főszereplő lány számára az első találkozás nem lesz első látásra szerelem, hanem egy erős vonzalom, amitől nem lesz majd képes szabadulni, sem észérvekkel alátámasztani.

6.) Miért pont ebben a műfajban írsz?

Nem is a műfaj számomra a lényeg, mint inkább az, hogy legyen a történeteimben egy reális hang. Másrészt jó érzés szerelmesnek lenni, a végletekig elmenni a másikért, és ezt plusz az első találkozások megírását mindig élvezem.

 


Facebook/VirginBergh7.) Mesélj kicsit a Lázadás 2.0 borítójáról!

A regényben nagy szerepe van a főszereplő srác autójának, sok beszélgetés, találkozás köztük az autónál, illetve autóban zajlik. Szimbolizálja ezek mellett Thomas nyughatatlan természetét. A világos színek picit jelzik az olvasónak, hogy nem egy komor hangulatú regényről van szó, hanem egy fiatalos, romantikus és dinamikus darabról.

8.) Honnan jött az írói neved?

Évekkel ezelőtt volt egy női szereplőm, Gini néven, később ezen kezdtem el publikálni, majd Virginiaként. A Bergh pedig egy kedvenc, svéd rockbandám énekesének a vezetékneve, akinek a koncertjeire elég gyakran jártunk a baráti körömmel.

9.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Szeretek beszélgetni a történeteimről, ezért mindenképp. Szívesen tanulok a hibáimból, bár az évek alatt rájöttem, hogy elég hajthatatlan vagyok, ha a történetvezetésről van szó. A wattpaden el voltam kényeztetve, sokan írtak a fejezetek alá, jó érzés volt látni, mennyire tetszik az olvasóknak a világom.

10.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Megnyugszok. A karakterek mindig közel kerülnek hozzám az eltelt idő alatt, és amikor nekik egy méltó befejezést adhatok, az engem is jó érzéssel tölt el.

11.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?

Hosszúakat. Viccen kívül, jellemző rám, hogy amíg nem bonthatok ki egy történetet a kedvem szerint, addig nem állok le. Van még a tarsolyomban romantikus, erotikus, történelmi, horror-thriller is.

12.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Teljes mértékben. Lehet az épp patyolat tiszta vagy mocskos, de ott van.

 


Facebook/VirginBergh13.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

Mostanában újra visszatértem egy régi szerelemhez, és romantikus füzeteket olvasok. Még tizenöt éves koromban vásároltam ilyen könyveket, aztán tértem át a horror, akció, utópiáról szóló könyvekre. Elkezdtem gyűjteni Darren Shan könyveit, aztán jött Suzanne Collins, James Dashner, Vince Flynn…

14.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

Szeretném megmutatni, hogy nemcsak jó és rossz létezik és senki sem makulátlan. Még olvasás közben is szeretem keresni a miértekre a választ, nemhogy írás közben! A legszebb az egészben, amikor olvasói leveleket kapok, mert másokat is elgondolkodtatott egy történet, és még hosszú idő után sem ereszti őket.

15.) Mennyire fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Mint sok minden más az életemben, a borítókép is csak olyan lehet, ami szerelem első látásra és átadja a történet hangulatát. Sokszor egy történet filmként pereg le a szemeim előtt, ezért a borítókép és a borító hangulata minimum lényeges. A fekete vár esetében pl. a fejezetek alatt díszítő motívumokhoz is ragaszkodtam, csakhogy érezhető legyen a kor hangulata.

16.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Natalie-val könnyebb dolgom lenne, mert ő is ragaszkodik a kisebb baráti társasághoz, Thomas pedig ha kell, ha nem felmászik a színpadra is, a társaság középpontja típus. Vele azért is járnánk jól, mert mindegyik klubban ismer valakit, és könnyen be tudna minket juttatni.

17.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

Írás közben a legfontosabb számomra a csend, egy pisszenés se hallatszódjon. Bár ez egy tízemeletes lakótömbben kivitelezhetetlen. Klasszikus zenét szoktam hallgatni nap közben, sokszor utólag is nagyon-nagyon jól illeszkednek egy adott történethez. Sajnos túl türelmetlen vagyok ahhoz, hogy videót készítsek a regényeimhez, de egy zenelistát szívesen mellékelnék.

18.) Mit gondolsz, hogyan fogják fogadni a Lázadás 2.0-át?

Bízom benne, hogy többségében jó visszajelzések érkeznek majd. Kicsit kimozdítja talán az olvasókat a megszokott gondolatmenetükből és elgondolkoztatja majd őket. Wattpaden a nyers verzió jó fogadtatást kapott, és a régi olvasók biztosan örülni fognak, hogy újra olvashatják egy szebb, kibővített köntösben.

 


Facebook/VirginBergh19.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

Nagyon sok történet van még a tarsolyomban, és őszintén tudok örülni, hogy már a második kaphat kézzel fogható formát. Inkább úgy képzelem el magam, mint egy történetmesélőt, aki minden este beül egy karosszékbe, kinyitja maga előtt a könyvet és elmesél egy új, izgalmas történetet, amiről senki sem sejti mi lesz a vége. Arra szeretnék törekedni, hogy minél több emberhez eljussanak ezek a „mesék”.

20.) Az írás mennyiben lett az életed része?

Nagy megkönnyebbülést jelentett, amikor önmagamnak is bevallottam: az írás az életem része, nélküle sokkal szürkébben lennének a mindennapok. Mostanában már abban is örömömet lelem, hogy ébredés után az álmaim lejegyzem és nem legyintek egyet ezekre a „fantáziálgatásokra”.

21.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Két író jutott eszembe: Darren Shan és Johanna Lindsey. Mindkettőjük fantáziavilága páratlan és magáért beszél. Darren esetében tizenkét (!) kötetes vámpír sorozatban előfordult, hogy egy harmadik-negyedik kötetben megjelenő karakter a tizedikben újra feltűnt és a múltja hatalmas csavart hozott. Biztos vagyok benne, hogy a történetei rányomták a bélyeget az én stílusomra is, sokkal összetettebben gondolkozok. Johanna Lindsey könyveire A fekete vár megjelenése után bukkantam, és mint kiderült hozzá is közel állnak a harcias skótok, a kimért angolok. Egyszerűen imádom a humorát, az ő esetében sem lehet felkészülni arra, mi vár az olvasóra akár a következő oldalon, mégsem lesz elcsépelt, inkább váratlan és egyben teljesen logikus.

22.) Mit gondolsz, tényleg igaz? : Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.

Szükség van egy fantáziavilágra, ahol megpihenhet, feltöltődhet, mégis kalandozhat az ember.

23.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Ne féljetek szabadjára engedni a fantáziátokat! Mi nem a kitaposott ösvényen haladunk, hanem bevetjük magunkat az ismeretlen vadonba és a farkasokkal együtt futunk! Néha, a kölyköket az ölünkbe kapva menekülünk, de a lényeg, hogy együtt maradunk!
Ölelek mindenkit, aki bizalmat szavaz a könyveimnek!

 


Facebook/VirginBergh

 

Köszönöm szépen, Virgin, további sok szerencsét kívánok! :)

Ahol az írónőt elérhetitek: Facebook . Facebook . Instagram . Moly .

Címkék: interjú
2020.08.23. 11:06, RubySaw Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.