Rubyverzum Blog

Könyves Dolgok
Tőlem . Neked . Rólad .

MenüÜdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 

Nyitás: 2018.11.05.
Szerkesztő: Ruby
Téma: Blog
Tárhely: G-portál
Design: Ruby
Köszönet: Linda

 

#Interjúk #Beleolvasók #Bookstagrammerek #BookTag • #Könyvek

 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

 

 
Kész projektek

Inferno
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú Heniko Sakkával

//rubyverzum.gportal.hu/portal/rubyverzum/image/gallery/1593615076_90.png

Alapjáraton az ember igényli a visszajelzéseket, még akkor is ha azok nem minden esetben pozitívak.


Facebook/HenikoSakka

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

Üdvözlöm az olvasókat. Heniko Sakka vagyok, polgári néven Barna Henrietta Babett. Újságírónak tanultam, mert mindig is érdekelt az írás, bár jelenleg nem akként dolgozom. Elég kreatív ember vagyok. Az íráson kívül a cosplayezésben és a fotózásban is teret adok ennek a tulajdonságomnak. 

2.) Mióta írsz?

Tipikusan az a gyerek voltam, akinek nem volt nagy ördöngösség, amikor fogalmazást kellett írni irodalom órán. Hobbiszerűen a középiskolában kezdtem. Először egy fanficet alkottam, de pár év múlva rájöttem, hogy van nekem tehetségem, és kapacitásom arra, hogy saját regényeken is dolgozzam.

3.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

Nem kifejezetten. Általában csak megnyitom a szövegszerkesztőt és nekiállok, amikor az időm engedi. Alkalmanként néha bekapcsolok egy kis zenét, de nem mindig van szükségem arra sem. Gyakran csak az kell, hogy kiírjam a fejemben összegyűlt sok információt.

4.) Honnan jött az Édes tini élet ötlete?

Nagyobb részben fikció, kisebbikben az én középiskolás élményem inspirálta. Persze az én sulis létezésem nem volt ennyire intenzív, mint a szereplőimnek, de talán jobb is így.

5.)Miért pont ebben a műfajban írsz?

Fiatalon nagyon szerettem ifjúsági történeteket olvasni és talán onnan jött a gondolat, hogyha már annyira kedvelem ezt a műfajt, és írni is szeretek, miért is ne próbáljak meg alkotni valamit. Úgy gondolom, hogy az ember életében a középiskolás évek nagyon meghatározóak, ezért fontos foglalkozni vele, akár így regényen keresztül is.

6.) Mesélj kicsit az Édes tini élet borítójáról!

A borító a szívem csücske. Kezdetben persze sokféle borítót csináltam a történethez, amíg az internetre írtam a sztorit. Sokat változott, alakult, végül azt hiszem tavaly készítettem el a mostani prototípusát, akkor még élő szereplőkkel a fedőlapon. Azonban amikor biztos lettem abban, hogy kiadom a könyvet, valamiért nem vonzott, hogy élő karaktereket lássak a könyvön. A plusz lökést ebbe a grafikusabb/mangás irányba az adta, hogy régóta követek egy magyar művészt, akinek borzasztóan bejött a stílusa. Aztán azt gondoltam, hogy mi lenne, ha megrajzoltatnám vele, amit én elképzeltem? És ebből született meg a jelenlegi borító, ami azóta is szerelmem.

7.) Honnan jött az írói neved?

Az írói nevem nem túl régi. Idén hoztam létre, amikor eldöntöttem, hogy nem a polgári nevemen akarom kiadni a regényt. A „Heniko” régi művésznevem, a „Sakka” pedig japánul utal az íróságomra.

8.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Fontosnak tartom. Egyrészt mert bár engem roppantul szórakoztat a saját regényem, de azért írok, hogy másnak is jó olvasási élményeket okozzam. Alapjáraton az ember igényli a visszajelzéseket, még akkor is ha azok nem minden esetben pozitívak. Hál’ istennek eddig leginkább pozitív visszajelzések jöttek a történetre, aminek nagyon örülök.

 


Facebook/HenikoSakka9.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Mindig jó. Bár talán van utána egy kis „űr” érzés, hogy hogyan tovább. Szerencsére mondjuk, mindig van egy újabb történet, amit meg kell írni.

10.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?


Jövő szeptemberbe tervezek jönni a következő Édes tini élet könyvvel. 2021-ben pedig a harmadikkal, szóval egyelőre maradok az ifjúsági vonalon.

11.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Ó igen. Nekem minden könyv egy horcrux. Valószínűleg sosem fogok meghalni!

12.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

Olvasni bevallom, kevesebb időm van. Bőven van írnivalóm így a szabadidőmet leginkább az emészti fel. A wattpad platformján szoktam olvasgatni, olyan mindenevő stílus jelleggel. Viszont, most itt a kiadómnál sok ígéretes író van, szóval lehet, hogy az ő munkáik közül fogom kiválasztani a következő olvasmányt.

13.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

Először is az, hogy alakítgassam a szereplőim életét. Hogy eljuttassam őket oda, ahova tartanak. Csúnya lenne, ha szegények életét függőben hagynám! Másrészt az, hogy örömöt okozzam a jövendő olvasóimnak. Én, mint aki sokat írt netre pontosan tudom, hogy mennyire várják az olvasók mindig az új könyveket és fejezeteket. Mindig jóérzés volt, amikor láttam, hogy mennyire örültek. Ez mindig felvillanyozott engem is és motivált, hogy alkossak és alkossak, mert van értelme és lényege.

14.) Mennyire fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Hát... nekem fura lenne, ha ég és föld lenne a kettő viszonya. Ezzel kicsit úgy vagyok, hogy ne áruljunk zsákbamacskát. Persze ott van az a mondás, hogy ne a borítója alapján ítéld meg a könyvet, de na. Párolom a harmóniát.

15.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Riával is spancik lennénk! Mivel van köztünk egy kis hasonlóság, valószínűleg hamar megtalálnánk a közös hangot. Bár én nem tudnák versenybe szállni a focitudásával, amit bizony képes lenne előszedni bármilyen bulin. De tényleg! Devonnal… hát… valószínűleg nem mennék a közelébe. A középiskolában sem szeretem a hasonló karaktereket.

16.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

Fontos a zene, de inkább írás előtt. Szeretek zenehallgatással ráhangolódni az adott történetre. Írás közben inkább a gondolataimat akarom hallani. Előtte viszont kellőképpen megtöltöm az agyam zene tuninggal. 

 


Facebook/HenikoSakka


17.) Mit gondolsz, hogyan fogják fogadni az Édes tini életet?


Ha abból próbálok kiindulni, hogy az online térben milyen volt a népszerűsége, akkor bizakodhatok, mert sokan szerették. Remélem, hogy az ismeretlen olvasók is örömmel fogadják majd. Én ugye nem tudok elvonatkoztatni, de mindig nagyon el tudok merülni az olvasásában, pedig nálam jobban senki sem tudja a cselekményt. :D

18.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

A talán nem annyira nagyképű, de őszinte válaszom, hogy bárhova, ahová képes vagyok eljutni. Úgy érzem, van keresnivalóm ezen a pályán és szeretnék maradandót is alkotni. Nagyon régóta az volt az álmom, hogy hivatásos író legyek, és szeretném rendesen ki is bontakoztatni. Az persze világos, hogy álmaim házát nem az eladott könyveimből fogom finanszírozni, de merni kell nagyot álmodni. 

19.) Az írás mennyiben lett az életed része?


Teljes mértékben. Nagyon hiányozna, ha nem csinálnám. Mióta az eszemet tudom, nagyon kreatív vagyok, és az írással tudom jól levezetni ezt a tulajdonságomat. Ez tényleg egy nekem való hobbi.

20.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

J. K. Rowlingot erős példaképemnek tekintem. Az útja a Harry Potterrel kicsit olyan, mint nekem az ÉTÉ-vel. Engem is sok helyről visszautasítottak, vagy egyenesen válaszra sem méltattak. Azonban ahogy ő sem, én sem adtam fel és tessék. Szeptemberben jön a könyv. Bár sanszos, hogy nekem az Édes tini élet nem hoz majd világhírnevet…ámbár ki tudja :D Azért adjuk meg az esélyt annak is!

21.) Mit gondolsz, tényleg igaz? : Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.

Az egyszer biztos. A karaktereimet én egyenesen a barátaimnak vagy gyermekeimnek tekintem. Bár sajnos szegények nem mindig érzik ezt a „szeretetet,” de tényleg imádom őket és örülök, hogy megalkottam őket. Nélkülük biztosan magányosabb lennék. 

22.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Azt üzenném nekik, hogy remélem, szeretni fogják a munkásságomat. Elég nyitott és pozitív szemléletű író vagyok, akinek fontosak az olvasói. Ez így volt akkor is, amikor a netre írtam, és így lesz ez a könyv megjelenése után is. Nyugodtan keressenek, beszélgessünk, mert szeretném, ha az ÉTÉ nem csak egy regény élmény lenne, hanem akár egy közösségépítő elem is. Bízom benne, hogy sok örömteli percet okozom majd, és remélem, nem fogtok nagyon haragudni, ha a könyv végére értek. Majd megértitek, ezt miért mondom… :D

 

Köszönöm szépen, Heniko! További sok szerencsét! :)

Az írónőt itt érhetitek el: Facebook . Instagram . Moly .

Címkék: interjú
2020.08.20. 12:17, RubySaw Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.