Welcome

Üdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 
 
Menü

 

 


 

 
Címkék

InterjúkBeleolvasókBookstagrammerekBookTag

 
Webshopok

 
Az oldal
2018. 11. 05. Nyitás
Ruby Szerkesztő
Blog Téma
G-Portál Tárhely
Ruby Design
Gergő, Linda Köszönet
 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

A rezervátum titka
Zsáner:
Thriller, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Várható megjelenés: 2021.07.11.

Valószínűleg senki sem hiszi, hogy egy telefonhívás képes megváltoztatni az életünket.
Flower Pate-t egyik nap felkeresi rég látott édesapja, és hazahívja beteg édesanyjához a lányát. A nő hátrahagyja addigi gondtalan életét, és elindul a Helena melletti Sad Bear indiánrezervátumba.
Bővebben >>

New Orleans-i Vér
Zsáner:
Urban Fantasy, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
New Orleans Francia negyedében lakik három család, akik első ránézésre normálisnak tűnnek. A három klán, a Benson, a King és a West boldog egyetértésben él egymás mellett, amíg egy nap holtan nem találják Armand Westet.
Bővebben>>

 

Lucy
Zsáner:
New Adult, Történelmi romantikus
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
1942 nyarán kényszerleszállást hajt végre Luan Keito az angol Dawson farmtól nem messze. A két fivér, Adam és Sean azonnal a helyszínre siet, de nem segíteni. Meglövik, majd félholtra verik a sebesült kínai katonát, végül a húgukra bízzák, hogy később jutalom fejében leadhassák szalonképes állapotban a hatóságoknál.Pearl Harbor után megváltozik a világ hozzáállása az ázsiai katonákhoz, ám Lucy, a legkisebb Dawson csak egy sebesült embert lát, akit meg akar menteni.
Bővebben>>

 

A bolondok aranya
Zsáner:
Fantasy, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
Az 1800-as években egy hentes fiú szerelembe esik. Ám ez a szerelem csak egyoldalú. A fiú azonban nem adja fel. Hónapokig próbálkozik a vadász lányának a kegyeibe férkőzni, de szavai süket fülekre lelnek.Kíván! Istenhez fohászkodik, hogy bármit megad a gyönyörű Freya szerelméért. Imája maghallgattatik. Rufus, a sötétség hercege meghallja Dwayne szavait
Bővebben>>

 

 
Kész projektek

Valóság & Nézz rám! - Álomfogó 2,5, 3.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.09.

Moly adatlap: X X
Olvasható/Letölthető: X X

 

Inferno - Álomfogó 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú Mike Menders-szel

Szeretem a vidám történeteket, Rejtő kacifántos stílusát, és a forró erotikát. Ebből a trióból rossz nem sülhet ki.

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

Még a múlt században születtem, ezért klasszikus nevet kaptam, amivel a külföldiek nehezen birkóznának meg, ezért íróként már Mike Menders néven ismertek meg az olvasók. A szüleim épp Veszprémben éltek akkor, amikor megszülettem, ezért városi ficsúrként is emlegetnek, ha átlépem Budapest határát, ahová még fiatal fejjel kerültem. Mivel a szebbik nem nálam erős igent jelent, ezért az érdeklődésem egészen korán a hölgyek felé fordult, ők lettek a történeteim első számú célpontjai. Folyamatosan a hódolójuk vagyok, ezért jó pár könyvem, novellám szól a párkapcsolatokról, erotikáról.

2.) Mióta írsz?

Persze mondhatnám, hogy hat évesen próbálkoztam az első kacskaringókkal, de valójában tizenhárom éves korom körül kezdtem bele egy fanfictionbe, azaz rajongói történetbe. Nemere egyik ifjúsági regénysorozata adta az ihletet, és megállíthatatlanul jöttek az oldalak. Végül egy logikai baki miatt mégis be kellett húznom a féket, úgyhogy rá egy évre már a felnőtt témák felé fordultam, és jó pár merész, felnőtt történet került füzetekbe. Tehát bő harminc éve kezdődtek az első szárnypróbálgatásaim.

3.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

Külön szeánszom nincs, amikor „bekattan” az ötlet, azonnal leírom, akár piszkozatba is. Azért a dallamos zene a legtöbbször képes feldobni a kedvem, viszont egy vidám baráti beszélgetés is nagyon inspirálóan hat rám. Legutóbb azon gondolkodtam, mégis találnom kellene valami tuti módszert, hogy biztosabban írjak, akár időszaktól függetlenül, hiszen az olvasóim várják az újabb történeteimet. Vagy csak ki kellene aludni magamat? Még keresem az utam ezen részét.

4.) Több könyved is van. Melyik a személyes kedvenced?

Jelenleg egyértelműen azt mondom, hogy Krisztin. Tény, hogy mindegyik könyvemet másért szeretem, hiszen a Macsó sorozat laza, könnyed, mégis mondanivalóval teli, míg a Hangulatkeringő trilógia az összetettsége miatt áll közelebb hozzám, ám Krisztin szívig hatol. A mai napig imádom a kíváncsi leány naiv szemtelenségét, érzékenységét, báját. Szerettem írni, és ha még nem is lesz ilyen történetem később, már amiatt boldog vagyok, hogy Krisztin megszületett.

5.) Miért pont ebben a műfajban írsz?

Úgy gondolom, hogy az emberi kapcsolatok, érzelmek variációinak tárháza végtelen. Habár sokszor ismétlődnek bizonyos helyzetek, szituációk, ezek kombinálásából mégis egyedi és új montázsok születnek. A hétköznapi férfi-női kapcsolatok is izgalmasak lehetnek, bármiféle szélsőségek, erőszak vagy akár gyűlölet nélkül. Úgy gondolom, hogy egy látszólag mindennapi sztori ugyanúgy lehet különleges, humoros, csavaros, szórakoztató, mint például egy jó krimi vagy thriller. Szeretem a vidám történeteket, Rejtő kacifántos stílusát, és a forró erotikát. Ebből a trióból rossz nem sülhet ki.

 


Facebook/MikeMendres


6.) Ha jól tudom, te készíted a borítóid. Mesélj kicsit róluk!

Igen, főleg amióta a Hangulatkeringő trilógia könyveim fedlapjait megterveztem. Előtte is próbálkoztam különböző megoldásokkal, például Krisztin piros-fehér alapú, grafikai borítója abszolút egyedi lett, de az olvasóközönséget mégsem fogta meg igazán, pedig imádom, ráadásul tökéletesen visszaadja a főhősnő karakterét. A rajzot egy kedves barátném lánya, Badari Boglárka rajzolta, a háttérszínt pedig vagy húszféle árnyalat közül választottuk ki.
A Házinyuszi borítója olyan hangsúlyos lett, hogy amint kikerült a netre, már vevők jelentkeztek rá, pedig az még szerkesztés előtt állt. Azóta nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő képekre, látványra, hiszen a csomagolás is legalább olyan fontos, mint a belső. A Macsó-sorozat képeit a félmeztelen pasis trendeknek megfelelően választottam ki, hiszen azok javarészt az erotikáról szólnak. A Facebook nem is igazán engedi reklámozni ezeket.
A Házinyuszi megjelenésekor már a többi írótársamnak, írótársnőmnek is készítettem borítókat. Azóta többek között Marilyn Miller, Ella Steel, Giuditta Fabbro, Emy Dust, Illyana Sanara, Tanila Jensen, Emily Hart, Susannah Skieten vagy Suzanne Wolf könyveinek arculatkialakításában segédkeztem.

7.) Honnan jött az írói neved?

Az írói nevem egy régen porosodott gyűjteményemből került elő. Még tizenéves koromban játszottam különböző fantázianevekkel, hogy milyen angol aliasokat találhatnék ki magamnak, hiszen a polgári nevemet nehezen mondják ki a külföldiek. A Mike Menders is köztük volt, és várta jobb sorát. Hosszú évekig a Mykee nevet használtam, a Sukitore weboldalamon is ezen a néven sztorizgattam. Krisztin szerkesztése közben merült fel, hogy a rövid becenév nem lesz elég, ekkor poroltam le, és használtam először a szerzői nevemet.

8.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Minél több ember olvas, annál nehezebb sokaknak megfelelni. Szerencsére nem ez a célom, viszont számomra fontosak a visszajelzések. Főleg abban, hogy lássam, merre haladok, mennyire változik a stílusom, milyen örömet okozhatok az olvasóknak. Természetesen boldog vagyok, ha valakinek élményt adhatok, és ezzel az illető több lesz. A könyveim által közvetítem azokat a gondolatokat, melyek írás közben a fejemben kavarognak, érzéseket, melyek engem is átjárnak, kölcsönös, közös élményt adva mindkettőnknek. Persze a rossz vélemények engem is elszomorítanak, de már elfogadom azt, hogy vannak trollok, és olyan emberek, akiknek nem jön be mindaz, amit nyújtani szeretnék. Szerencsére ilyen a világ, mindenki más, és szerencsére többeknek tetszik mindaz, amit írok, mint akinek nem. Az építő jellegű kritikákat viszont mindig szívesen veszem, hiszen azokkal csak többé válhatok, az írásaim is tartalmasabbá válhatnak.

9.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Általában boldogság, és öröm. A sztori lezárásakor legtöbbször elégedettséget érzek, hogy sikerült mindazt megírni, amit szerettem volna. Mire a szerkesztéssel, tördeléssel és kiadással végzek, akkor inkább fáradt vagyok, hiszen ez utóbbi csiszolások már inkább munkafolyamatok, mint élvezetes órák. Amikor pedig a könyv a kezemben van, mintha egy újszülöttel ajándékoznának meg, néha el sem hiszem, hogy az ujjaimmal érinthetem, foghatom.

10.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?

A terveim között sok könyv kiadása szerepel, köztük régiek és újak egyaránt. A Hangulatkeringő második és harmadik részei következnek a sorban, természetesen újabb macsók is várhatók, valamint a Krisztin előtt kiadott könyveimet is szeretném leporolni, javítani, összesen négyet. Ez utóbbiak közül az egyik, a Bosszú az éjszakában ráadásul a már pár éve megírt folytatásával együtt jelenne meg. Tehát a következő pár évre van mit kiadnom.

11.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Abszolút így van. A könyveimben ott vagyok, minden megírt történetben. A férfi főszereplők lelkében a saját személyiségem is megtalálható, például Krisztin hőse, Batya úriember modora, vagy Hank játékossága, sőt, Giselle tapasztalata szintén belőlem ered, ahogy a macsó szemtelensége. Épp ezért nem írok horrort, vagy krimit, mert ott nehezen tudnám önmagamat adni. Talán emiatt is nehezebb megírnom a Hangulatkeringő második részét, a Hercegnőt, melyben kicsit ki kell lépnem a komfortzónámból.

12.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

Ritkán olvasok, akkor is jobb szeretem a kalandos, romantikus, de főleg humoros könyveket. Vigyázok az olvasással, mert az adott mű stílusát képes lennék átvenni. Rejtő Jenő könyvei nagy kedvenceim, és bár ő is többféle témában írt, mégis megragadt bennem pár olyan írói trükkje, amit átvettem, majd alkalmaztam a történeteimben. Például a Krisztin után nyomozó, szedett-vedett csapat, vagy a macsó első részének végén lévő csavarok is a nagy író hatásaiból erednek. Igaz, nem írok hullákról vagy mázsás pofonokról, viszont a könnyedséget, a szálak gubancolását már tőle tanultam, ahogyan a korábban említett Nemere István egyik fogását is használtam.
Amikor épp nincs ihlet, vagy két könyv között járok, akkor szívesen olvasok az írótársaimtól is, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen érdekes történeteket találtak ki. Jó néha elmerülni egy-egy új világban.

 


Facebook/MikeMenders


13.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

A helyzetek, szituációk, és persze a szex. Ez utóbbi mindennek az alapja, amit tudok, ugyanis ennek hatására kezdtem webezni, ismerkedtem meg a képregény-készítéssel, tökéletesítettem a borítókészítést, vagy épp merültem el a könyvkiadás bugyraiban. Imádom a flörtölést, amikor forr a levegő, és ez nagyon be tudja indítani a fantáziámat. (Talán ez lenne az a szeánsz, amit keresek?) Elképzelek helyeket, olyan páros, titkos játékokat, melyek izgatóak lehetnek mindkét fél számára. A Sukitore oldalon írt történetek is ezen alapultak, a többi részlet már inkább körítésnek vagy eszköznek tekinthető. Egy igazán huncut beszélgetés képes engem úgy felpörgetni, hogy néha a leglehetetlenebb történetek alakulnak ki a fejemben. Azt pedig tudjuk, hogy az élet mindenre is képes, amit sokszor elképzelni sem tudunk.

14.) Fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Lényeges a harmónia, az egység, ez a történeteim alapja. Szeretem a hepiendet, minden könyvem egyben lehetséges megoldást is ad az olvasónak, aki elgondolkodhat az egyes helyzeteken. Úgy érzem, sok mindennapi szituációt másképp látok, és ezzel a szemléletmóddal felül tudok emelkedni az érzéseken. A történeteimben ezért nem a sablonos megközelítéseket szeretem. A borítóimnak tükröznie kell mindazt, ami belül található, illetve egyben csigázza fel az érdeklődést, ragadja meg a figyelmet. Előfordult már az is, hogy esetleg a történet egy momentumát ábrázolta. Például Krisztin grafikáján a romantikán túl hangsúlyt helyeztünk arra a kalapra is, amit a hősnő kapott. A Házinyuszi esetében a női dominancia, valamint a vörös köröm is az akaratosságra, uralkodásra utal, amit Misty képvisel, miközben ott az elegancia, amit egy irodai viseletnél elvárható, plusz ábrázolja a tartalmi minőséget. A borító ezen kívül olyan szituációt is bemutat, mely jellemző az első részre. A macsóknál pedig már említettem, miért félmeztelen pasasok kerültek az előlapokra. Apropó szimbólumok: a Hogy történhetett című regényünk kagylója kevesek figyelmét ragadta meg, pedig a tengerpart adja a helyszínt, a kagyló és az igazgyöngy pedig a szexualitás és a szerelem jelképei. Vagy csak én képzeltem bele túl sokat?

15.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Ez izgalmasan hangzik, ugyanis mindegyik más-más énemet hozza ki. Krisztin kíváncsisága, vagy Misty huncutsága, jojózása, illetve Ildikó dögsége mind más férfit kapna. És istenien érezném magam velük, főleg, hogy tudom, az említett karaktereim elég hamar egy hullámhosszra kerülnének, majd egyszerre vennének célba. Nehezen bírnám féken tartani őket. De ha a régi „nőimet” veszem elő (akár Anasztáziát a Bosszú az éjszakánból, vagy Laurát a Hogy történhetettből), ők is erősen irányítanának. Hiába, imádom a női incselkedést, de azért egy ponton már átveszem tőlük a stafétát. Tehát ha a kérdésedre egy szóval válaszolnék, akkor azt mondom: kitűnően!

16.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

Mindenevő vagyok, csak legyen annyira dallamos, amit akár el is fütyülhetek. A történeteimben nem használok ilyen elemeket pont azért, mert az olvasó azt képzel oda, amit szeretne, emiatt a dalszövegek sem befolyásolnak az írásban, a történet alakításában. Talán mert a húszas éveim elejére már jó pár verset írtam, megfogalmaztam az érzéseimet, kiírtam magamból, amit kellett, nem támaszkodtam mások által megírt szövegekre. Viszont a dallam mindig fontos részem maradt, mert az felemelt, energiát közvetített, jókedvre derített. Rádión nőttem fel, a Danubiust és Juventust hallgattam, hétvégén a Vasárnapi koktélt, és a Poptarisznyát. Az ismertebb slágerekből pár éve a Youtube-on, és idén a Spotify-on összeraktam egy-egy listát, hogy akkor hallgathassam a kedvenceimet, amikor jól esik.

17.) Mit gondolsz, hogyan fogadták eddig a könyveidet?

Szerencsére megosztóak, ezért volt, akinek nem jött be a stílusom, ellenben többen vannak, akiknek igen. Ők javarészt szerették a történeteimet, aminek nagyon örülök, hiszen ez a célom.

18.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

Hiába írok már több mint egy évtizede, az ismertségem még mindig a kezdeteknél tart. Elsősorban szerzői körökben forgok jobban, mint az olvasóknál, ami késlelteti az áttörést. A nehézkes marketing is hátrahúz, mert a Facebook szigora miatt csak trükkösen lehet erotikus témájú könyveket reklámozni, terjeszteni. Az írói fejlődésemmel nemrégen néztem farkasszemet, ugyanis másfél éve újrakiadás céljából elővettem a legelső könyvemet. Amit anno tökéletesnek gondoltam, mostani szemmel erősen kifogásolhatónak találom. Persze azokat a sztorikat is én írtam, de például a Házinyuszit azzal összehasonlítva ég és föld a kettő.
A végső célon még nem gondolkodtam el igazán azon kívül, hogy minél több embert szeretnék a történeteimmel szórakoztatni, megismertetni. Persze ez a legtöbb író álma, ami jelenleg egy apró pont a távolban. Kisebb léptékkel haladok, először szeretnék a könyvesboltok polcaira felkerülni, amihez több ezres példányszám kell. Amíg sokan nem ismernek, nem vágok bele ekkora fába, bolti terjesztés nélkül viszont nehezen megy az olvasótábor növelése. Hosszú távon megmutatnám, hogy az erotikáról, párkapcsolatokról felesleges alpári szavaktól mentesen, mégis ízlésesen, élvezetesen, humorral fűszerezve, izgalmasan, netán elgondolkodtatón lehet írni.

19.) Az írás mennyiben lett az életed része?

Ha nem is erről szólnak a mindennapjaim, egy központi hobbim lett, ami akkor kerül elő, mikor épp ihlet tör rám, vagy netán mondanivalóm akad. Szeretem leírni a gondolataimat, még ha az utókort kevéssé is érdekli majd, ám ha valaki ezekbe beleolvasna, legalább szórakozzon egy jót. Nem rohanok haza, mert kifolyik a zsebemben felejtett toll, ha nem írhatok, ám amikor szuper ötletem támad, azonnal nekiülök, mert amilyen feledékeny vagyok, kimenne a fejemből.

 


Facebook/MikeMenders


20.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Több írói példaképem is van, például a már említett Rejtő Jenő vagy Nemere István. Utóbbi főleg azért, mert olyan sokféle stílusban ír, képes több világban otthonosan mozogni, elvarázsolni az olvasót. Szívesen tanulnék tőle. Sajnos csak tizenéves fejjel találkoztam vele személyesen, egy kötetlen beszélgetésen. Akkoriban nagyon érdekeltek a Titkok könyvében írt események, és kevéssé foglalkoztatott az írás maga. Viszont az első regényes próbálkozásaim hozzá, illetve az űrkalandokhoz kötődik, tehát mindenképp hatással volt rám pár könyve. A fantasztikus nagynéniről pedig ne is beszéljünk, amit filmben szintén szerettem. Rejtő pedig úgy tűnik, megfilmesíthetetlen. Bár a Bujtor István által rendezett Három testőr Afrikában nagyon tetszett, de kíváncsian várom a Piszkos Fred rajzfilmet is, hiszen a stílus nyers, mégis kifinomult, szóval imádom! Még egy írót említenék, aki hatással volt rám. Tolkien teljesen elvarázsolt a tájleírásaival, választékos nyelvezetével, melynek átültetésében hatalmas szerepe van Réz Ádámnak és Göncz Árpádnak is.

21.) Mit gondolsz, tényleg igaz: „Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül”?

Ez a megállapítás igaz. Ha írok, akkor a kaland a csontjaimba ívódik, és magával ragad, mintha csak a kaland közepén lennék. Az olvasókhoz ennek az élménynek csak egy része jut el, de remélem, hogy amikor a könyveimben elmerülnek, akkor tényleg egy más helyre kerülnek, bele a sűrűbe, és nem lesznek magányosak arra a pár órára.

22.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Olvassatok sokat, főleg engem! Ja, és világbéke! Oké, nem ilyen közhelyekkel fárasztalak titeket, hiszen a sztorijaim sem azok. Inkább azt üzenem, hogy érdemes néha más szemmel látni a világot, ami olyan csodákkal teli hely, ahol minden ember élete megérne egy-egy könyvsorozatot. Még azé is, aki egész nap otthon ül, vagy a munkahelye és a lakása között ingázik. Az élet szép, akkor is, ha fáj, hiszen többé válunk általa, a rossz után mindig jó következik. Az erőgyűjtéshez néha meg kell állni, pihenni, körbenézni. Érdemes egy jó könyvet elolvasni, töltődni, amiben én is segíthetek a történeteimmel.

Köszönöm szépen az interjút, Mike! További sok szerencsét kívánok! :)

Ahol megtalálhatjátok az írót: Facebook . Facebook . Facebook . Instagram . Moly .

Címkék: interjú
2020.08.02. 11:53, RubySaw Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.