Rubyverzum Blog

Könyves dolgok
Tőlem, Neked, Rólad

Menü



Üdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 

Nyitás: 2018.11.05.
Szerkesztő: Ruby
Téma: Blog
Tárhely: G-portál
Design: Ruby
Köszönet: Linda

 

#Interjúk #Beleolvasók #Bookstagrammerek #BookTag • #Könyvek

 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

 

 
Kész projektek

Inferno
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Instagram
 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú Nina Collins-szel

//rubyverzum.gportal.hu/portal/rubyverzum/image/gallery/1593615076_90.png

Egyrész azt hiszem, minden író egy kicsit önmagát is beleírja a történetbe, hiszen mi mást tudnánk közvetíteni a külvilág felé, ha nem azt, ami mi magunk vagyunk.


Facebook/BookDreamsKiadó

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

Harmincéves vagyok, Jász-Nagykun-Szolnok megyében élek a kiscsaládommal, jelenleg a világ legkonokabb főnökét mondhatom a magaménak, a kislányomat. :) Szabadidőmben imádok olvasni, énekelni, túrázni és nagyon szeretem az állatokat.

2.) Mióta írsz?

Régóta, körülbelül tizenöt éve. Már egészen kisgyermekkoromban megtanultam édesanyámtól az olvasás szeretetét, és nagyon hamar elkezdtem bontogatni a szárnyaimat. Sok-sok évig inkább verseket írtam, illetve időszakonként fel-fellobbant bennem a regényírásra való készetetés, de valami mindig hiányzott ahhoz, hogy a kis irományomból regény legyen. Általában, ha megszületett bennem egy történet, sosem az elején kezdtem, hanem belecsaptam a közepébe, az első csókba vagy az első konfliktusba, és utána valahol elveszett a történet. Aztán jó néhány csendes, írás nélküli év következett, egészen eddig az évig, amikor fogalmam sincs, hogy miért, de újult erőre kaptam, és újra írni kezdtem.

3.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

Nem igazán. Ha lehetőségem van rá, nagyon szeretek a természetben írni, de általában bekuckózok a kanapéra, egy jó nagy bögre kávé társaságában, és belevetem magam a történetbe.

4.) Mit lehet tudni az első könyvedről?

Az első könyvem az Örökre szól címet fogja viselni, és minden szempontból a romantikus kategóriába tudnám besorolni. Magam is nagyon szeretem a szerelemről szóló történeteket, és régóta érett már bennem a késztetés, hogy magam is írjak egyet.

5.) Miért pont ebben a műfajban írsz?

Egyrész azt hiszem, minden író egy kicsit önmagát is beleírja a történetbe, hiszen mi mást tudnánk közvetíteni a külvilág felé, ha nem azt, ami mi magunk vagyunk, és én magam is elég romantikus lelkületű ember vagyok. Másrészt ennél a történetnél ez az egész ösztönös volt, nem gondoltam bele, csak írtam és írtam, mindent, ami bennem volt.

6.) Mik az elképzeléseid a borítóval kapcsolatban?

Mindenképpen szeretném, ha valamelyest tükrözné a regény hangulatát, és bár még szerkesztés alatt áll, úgy érzem, sikerült. :)

7.) Honnan jött az írói neved?

Sokáig gondolkodtam azon, hogy saját néven, vagy álnéven publikáljak-e, végül találtam egy olyan álnevet, ami igazán tetszik nekem. Igazából emiatt esett rá a választásom, de ha mindenképp szeretnék valamilyen párhuzamot vonni a név és saját magam között talán annyit tudnék, hogy a Nina a kedvenc lányneveim egyike, két igazán kedvelt angol színészem pedig a Colin nevet viseli.

8.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fontos, hiszen a pozitív visszajelzés hatalmas erővel tudja felruházni az embert, a negatív pedig azon kívül, hogy néhány esetben épít, vissza is tudja vetni a szerző lelkesedését. Azt hiszem legyen az ember bármilyen jó is, elkerülhetetlen, hogy ne kapjon ilyet is, és olyat is, ami rendben is van, csak azt remélem, hogy a pozitívok lesznek majd többségben! :)

9.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Egyelőre egyetlenegy nyers kézirattal végeztem, és hosszú még az út a megjelenésig, de ha rágondolok, mérhetetlen boldogságot érzek. Bár, mindig is bennem volt az írás iránti vágy, távoli álom volt, hogy képes legyek megírni egy egész történetet, az meg végképp, hogy ez egyszer könyv formát is ölt. :) Csodálatos…

10.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?

Jelenleg is dolgozom egy történeten, ami műfaját illetően egy kicsit más lesz majd, mint az első. A romantika mellett egy erotikus szál is megjelenik benne, és nem lesz hiány a borzongásból sem.

11.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Ahogy fentebb is írtam, a válaszom egyértelműen igen, ezért egy icipicit nehéz is kiadni a kezemből, hiszen egy kicsit olyan, mint a saját gyermekem.

 


Facebook/BookDreamsKiadó



12.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

Mostanában kicsit kevesebbet, mint korábban, de igen. Leginkább a romantikusokat kedvelem, de olvastam már jó néhány orvosi krimit, thrillert, kalandregényt is. Sosem kategória szerint keresek, általában a fülszöveg az, ami miatt megveszek egy könyvet.
 
13.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

Az írás azt hiszem, nálam ösztönösen működik, de egy jó könyv vagy film nagyon sokat tud hozzátenni, illetve azt hiszem, a környezetváltozás is. Ha például az embernek lehetősége van elutazni arra a helyre, ahol játszódik a története az hatalmas löketet tud adni! :)

14.) Mennyire fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Nagyon fontos, hiszen a borító hangulata tájékoztatja az olvasót arról, hogy körülbelül mire számíthat a történettel kapcsolatban, illetve maga a történet hangulata is fontos a számomra. Olvastam például olyan regényt, amiben nem voltak nagy konfliktusok nem volt benne nagy csavar, mégis a hangulata, az írásmódja miatt nagyon tetszett, és nem bántam meg, hogy megvettem.

15.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Némelyekkel azt hiszem lenne egy-két vicces pillanatunk, de összességében jól. Szeretem őket.

16.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

Furcsamód nálam ez fordítottan működött. Eleinte nem az írás miatt kapcsoltam zenét, hanem mert a kislányom aludt (meditációs zene), és írás közben szinte alig hallottam, hogy szól valami, mégis amikor következőleg meghallottam, azonnal rám tört az írás utáni vágy.

17.) Mit gondolsz, hogyan fogják fogadni az az első könyved?

Őszintén? Fogalmam sincs. Nyilvánvalóan elfogult vagyok a történettel szemben, hiszen magam is nagyon megszerettem a szereplőket, és nagyon szerettem írni minden sorát. Igyekeztem titkokkal és humorral megfűszerezni, hogy minél élvezetesebb legyen, és csak remélni tudom, hogy szeretettel fogják fogadni.

18.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

Nagyon az elején. Rengeteget kell tanulnom még, hiszen ezek csak az első szárnypróbálgatások, de szeretnék minél jobb és jobb lenni, igyekszem megfogadni a tanácsokat is, amiket kapok, és fejlődni általuk. Hogy hová szeretnék eljutni? Egyelőre csak írni szeretnék, és az élet majd alakítja a továbbiakat. Adni szeretnék, szerezni néhány gondtalan órát az olvasóimnak.

19.) Az írás mennyiben lett az életed része?

Azt hiszem, hogy teljesen a részévé vált, bár valahol legbelül mindig is az volt. Mostanra olyannyira, hogy a szereplőimmel álmodok, sőt időnként a készülő második regényt is tovább álmodom. :)
 
20.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Példaképem konkrétan nincs. Nagyon sok írónak tisztelem a munkásságát, és imádom a történeteit, de csak saját magamra szeretnék hasonlítani, saját magamon dolgozni, hogy jobb legyek. A saját érzéseimet, gondolataimat szeretném a könyveimmel átadni.

21.) Mit gondolsz, tényleg igaz? : Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.

Nehéz kérdés, mert egyrészt sosem voltam egyedül, másrészt egyébként ideig óráig szeretek egyedül lenni, de azt hiszem van benne valami. Az biztos, hogy amíg olvas az ember nem gondol a külvilágra, teljesen elmerül a történetben, ami kicsit az övé is, hiszen mindenki máshogy és máshogy képzeli el ugyanazt.

22.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Elsősorban azt, hogy már most nagyon szeretem őket, és remélem, hogy szeretettel fogják majd forgatni a könyveimet, és kellemes kikapcsolódást nyújt majd a számukra. Én adok nekik egy történetet, ám ha ők örömmel olvassák az nekem is legalább annyit ad! :)

 

Köszönöm szépen az interjút! :) További so kszerencsét kívánok! :)

Ahol az írónőt lérhetitek: Facebook . Instagram .

Címkék: interjú
2020.07.05. 08:46, RubySaw Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.