Rubyverzum Blog

Könyves Dolgok
Tőlem . Neked . Rólad .

MenüÜdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 

Nyitás: 2018.11.05.
Szerkesztő: Ruby
Téma: Blog
Tárhely: G-portál
Design: Ruby
Köszönet: Linda

 

#Interjúk #Beleolvasók #Bookstagrammerek #BookTag • #Könyvek

 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

 

 
Kész projektek

Inferno
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú Elyn Vee N-nel

//rubyverzum.gportal.hu/portal/rubyverzum/image/gallery/1593615076_90.png

Csak úgy jött, aztán nem eresztett, semmiféle nehézség ellenére sem. Gondoltam, akkor van helye az életemben. Megbarátkoztunk.


Facebook/
@authorelynveen

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

Köszönöm először is a lehetőséget. Elynként alkotgatok kereken egy éve. Tizennégy éves korom óta művészetet tanultam/tanulok, és ezen belül próbálok minél több lábon megállni. Grafikusként végeztem, aztán pedig dalszerzőként szereztem végzettséget. Spirituális beállítottságú vagyok, szabadszellemű és totálisan nem normális.


Facebook/@authorelynveen2.) Mióta írsz?

Fogalmam sincs. Nem emlékszem pontosan mikor kezdtem el írni. Talán általánosban short sztorikat. Inkább dalokat írtam, mert ezt tanultam. A komplett történetírásra diplomás munkanélküliségem magaslatán találtam rá, azt hiszem… Blogon meg wattpadon hülyültem. Töröltem is mindent, nehogy valaki azt higgye, hogy tényleg úgy, meg olyat írok. Csak úgy jött, aztán nem eresztett, semmiféle nehézség ellenére sem. Gondoltam, akkor van helye az életemben. Megbarátkoztunk.

3.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

Nincs semmi. Talán a kávé. Jó sok!

4.) Több könyved is van. Melyik a személyes kedvenced?

Eddig a Jake. De most meg a Menj a pokolba, Liberty Johnson! is közel áll hozzám, annak ellenére, hogy már nem írok ebben a stílusban. Na jó, próbálom belecsempészni  a mostanit… Maga a karakter miatt szeretem. Nagyon nezen tudtam őt megformálni. Tudom, furán hangzik ez most.

5.) Miért pont ebben a műfajban írsz?

A régi stílusom azért volt, mert kellett a pénz… Nem ám. Persze csábító volt, hogyha népszerű stílusba kóstolsz bele (de még így se olyan volt…), akkor lehet több a kereslet is. Akkor menekültem dolgok elől. Belefolytam olyan sztorikba, amik kiszakítottak. Elkapott a mámor. Persze ettől még nem gondolom irreálisnak, mert a valóságból merítettem. Teljesen hétköznapi lightos sztoriknak gondolom, meg magát az akkori stílusomat is. Semmi extra. De azért mégsem vattacukor, álomvilággal vegyítve. Aztán, ahogy elkezdtem nem menekülni, mertem írni komolyabb dolgokról is. Lásd: Zivatar sorozat. Aztán most már szeretek olyan témához nyúlni, amiről úgy gondolom, muszáj beszélni. Lehet, azt mondják most, hogy betegesek a sztorijaim… De a világ is az. Egyébként meg mindig igyekszem mindenre megoldást, kiutat is mutatni a történetekben. A mentális problémák a világunk részei. Tudni kell, mivel állunk szembe, meg kell ismernünk, ahelyett, hogy úgy teszünk, mintha nem létezne. Emellett pedig szeretem a szokásos könnyedséget és humort is belevinni. Mondjuk így most belegondolva, ja… lehet tényleg furcsa kombó.  

6.) Ha jól tudom, te készíted a borítóid. Mesélj kicsit róluk!

Shutterstock, tíz ingyenes kép letöltés… Jól van, befejeztem a trollkodást. :D Keresek egy jó alapot, és mindenféle szerkesztést rádobok. Mostanság összemosok három-négy képet. A feliratok maguktól jönnek. Szeretem, ha kevert. Ha legalább két betűtípusból áll. Szeretem, azt is, ha van egy kis szín benne. Például, ha valamelyik szó, színessel van írva. Ez mondjuk mostanában jött. Most inkább a sötét alapon, színes betűstílus jön be. Előtte inkább a világosabb, színesebb alapra raktam sötét betűt. Ez mindig változik. Sztoritól is függ. Egyébként vállalok is borító készítést. (Nem is annyira burkolt reklám.)

7.) Honnan jött az írói neved?

Az Elyn becenév, a többit a nevemből kevertem össze.

8.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Szerintem visszajelzés nélkül hülyeség bármit is csinálni. Ha nincs visszajelzés, kritika, nem tud az ember másképp fejlődni, és megragad egy szinten. Így nincs értelme csinálni.

9.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Hát, az valami fantasztikus érzés…

 


Facebook/@authorelynveen


10.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?

Most egyelőre olyat, amit az elmúlt hetekben csináltam. Jön a Squalor, a Dark Mask. Itt a Zivatar. Azt hiszem, ezzel tudok azonosulni leginkább.

11.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Én igen. Az, hogy más mit csinál, nem tudom. Nem is az én dolgom. Minden író más. Tudok olyan művészekről, akik egyáltalán nem rakják bele a lelkül egy négyzetcentiméterét sem, mégis működik. Változó azért ez is. Én inkább amellett állok, hogy legyen benne legalább az a kis darab. Hitelesebbnek érzem valamiért. Talán jobban átjön a szenvedély.

12.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

New Adult. Mia Sheridan stílusát szeretem a legjobban. Kiszakítja a lelked, majd gondosan visszarakja. Ha pedig ki akarok kapcsolni, akkor egy Elle Kennedy vagy Erin Watt könyvei tökéletes választások számomra.

13.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

Az energiamozgás, ami akkor jön, amikor ihletem támad, az elképesztően jó hatással van rám, úgy érzem. Ilyenkor sosem tologatom, amint tudok, nekiesek. Ez a tiszta énem gondolata. Az egóm gondolata ez: Ezt azoknak a szemeteknek, akik csúnyán hátba támadtak. Puszi, nektek! (Tényleg van valami jó érzés abban, amikor látod a meghökkent arcát. Amikor tudatosul benne, hogy te már nem vagy az az ember, akit akkor megismert.)

14.) Mennyire fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Hát, nálam eddig egy borító volt baklövés. Szerintem totál nem illett a sztorihoz. Úgy gondolom, a többi tükrözi, általában a karaktereket is. Szeretek portrékat választani.

15.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Fantasztikus! Lenne egy társaság, amelynek minden tagjával szimbiózisban élnék. Tökéletes lenne!

16.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

Hóhóhó! Hogyne. Még zenét is rakok bele. Vagyis mostanában raktam.

17.) Mit gondolsz, hogyan fogadták eddig a könyveidet?

Hát… jól. Legalábbis anno. Most már annyira nem gondolnám. Nem hittem volna, hogy megosztó lesz a stílusom a saját olvasói körömön belül. :D Aki szerette a Piszkos lelkeket, azok nem fogadták nagy örömmel a stílusváltást.

18.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

Azt gondolom, sokat köszönhetek embereknek, sok segítséget kaptam, ami által tudtam fejlődni. Viszont! Sosem leszünk készek. Sosem jutunk el oda, hogy nincs már hova fejlődni. Azt hiszem, inkább arra a pontra szeretnék eljutni, hogy egyre könnyebben veszem az akadályokat, és egyre többet tudok fejlődni. Most még vannak akadozások.

19.) Az írás mennyiben lett az életed része?

Nagyon!


Facebook/@authorelynveen20.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Mia Sheridan és Elle Kennedy. Ha kettejüket összegyúrnánk, akkor szerintem meglenne az örök kedvenc, number one írónőm. Mia komorsága, sötétsége, Elle humorával, lazaságával… Na ez az, amit szeretnék folyton fejleszteni.

21.) Mit gondolsz, tényleg igaz? : Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.

Nincs hát! Ott vannak a képzelt barátok, de tényleg. Néha annyira belemerültem egy könyvbe, hogy komolyan elhittem, hogy ezek az emberek léteznek, és itt vannak körülöttem. Aztán, lehet nincs igazam.

22.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Kérlek, adjatok esélyt, hogy kitapasztaljam az irányokat, stílusokat. Ne zárkózzatok el, csak mert nem úgy írok, mint az elején. Ígérem, mindig tartogatok újdonságokat, csak legyetek rá nyitottak. :)

Köszönöm szépen, Elyn, hogy válaszoltál! További sok szerencsét kívánok! :))

Az írónőt itt érhetitek el: Facebook . Facebook 2. . Instagram . Moly .

Címkék: interjú
2020.07.01. 16:51, RubySaw Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.