Welcome

Üdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 
 
Menü

 

 


 

 
Címkék

InterjúkBeleolvasókBookstagrammerekBookTag

 
Webshopok

 
Az oldal
2018. 11. 05. Nyitás
Ruby Szerkesztő
Blog Téma
G-Portál Tárhely
Ruby Design
Gergő, Linda Köszönet
 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

A rezervátum titka
Zsáner:
Thriller, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Várható megjelenés: 2021.07.11.

Valószínűleg senki sem hiszi, hogy egy telefonhívás képes megváltoztatni az életünket.
Flower Pate-t egyik nap felkeresi rég látott édesapja, és hazahívja beteg édesanyjához a lányát. A nő hátrahagyja addigi gondtalan életét, és elindul a Helena melletti Sad Bear indiánrezervátumba.
Bővebben >>

New Orleans-i Vér
Zsáner:
Urban Fantasy, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
New Orleans Francia negyedében lakik három család, akik első ránézésre normálisnak tűnnek. A három klán, a Benson, a King és a West boldog egyetértésben él egymás mellett, amíg egy nap holtan nem találják Armand Westet.
Bővebben>>

 

Lucy
Zsáner:
New Adult, Történelmi romantikus
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
1942 nyarán kényszerleszállást hajt végre Luan Keito az angol Dawson farmtól nem messze. A két fivér, Adam és Sean azonnal a helyszínre siet, de nem segíteni. Meglövik, majd félholtra verik a sebesült kínai katonát, végül a húgukra bízzák, hogy később jutalom fejében leadhassák szalonképes állapotban a hatóságoknál.Pearl Harbor után megváltozik a világ hozzáállása az ázsiai katonákhoz, ám Lucy, a legkisebb Dawson csak egy sebesült embert lát, akit meg akar menteni.
Bővebben>>

 

A bolondok aranya
Zsáner:
Fantasy, New Adult
Státusz: Előkészületben

Formátum: E-könyv
Várható megjelenés: 202?.
Az 1800-as években egy hentes fiú szerelembe esik. Ám ez a szerelem csak egyoldalú. A fiú azonban nem adja fel. Hónapokig próbálkozik a vadász lányának a kegyeibe férkőzni, de szavai süket fülekre lelnek.Kíván! Istenhez fohászkodik, hogy bármit megad a gyönyörű Freya szerelméért. Imája maghallgattatik. Rufus, a sötétség hercege meghallja Dwayne szavait
Bővebben>>

 

 
Kész projektek

Valóság & Nézz rám! - Álomfogó 2,5, 3.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.09.

Moly adatlap: X X
Olvasható/Letölthető: X X

 

Inferno - Álomfogó 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú S.A. Locrynnel

Ez leginkább belső késztetés számomra, ott vannak a fejemben a történetek, akár a regények, akár az egy-egy epizódos rövidebb novellák, és egyszerűen le kell írnom, mert addig nem tudok másra koncentrálni.

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

A civil foglalkozásomat tekintve tolmács vagyok. Több nyelven beszélek, és ezek között vannak olyanok is, amiket leginkább csak a saját szórakoztatásomra tanultam, ilyen például a latin. Imádok nyelveket tanulni, szerepel még pár a listámon, amikkel meg szeretnék próbálkozni. Emellett nagyon érdekel a történelem is, hobbi történésznek tartom magam, és ez az oka a történelmi vonatkozású témaválasztásomnak is. Olvasni is nagyon szeretek, nem egy olyan könyv és író van, aki a saját történeteim megírásakor inspirál. 

2.) Mióta írsz?

Azt hiszem, kilenc éves lehettem, amikor elkezdtem írni. Az első történeteimet akkor még az aktuális olvasmányaim ihlették, ezekhez írtam kiegészítő fejezeteket, vagy alternatív befejezéseket. Éppen emiatt leginkább talán fanfictionnek voltak tekinthetők. Ezeket még kézzel, füzetekbe írtam, és sajnos már nincsenek is meg.

3.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

Amikor nekiállok írni, mindig kell mellém egy hatalmas bögre kávé napszaktól függetlenül, és egy üveg víz, mert ha belelendülök, képes vagyok órákig egy helyben ülni, és kopogni a billentyűkön. Legtöbbször zenét is hallgatok, de arra ügyelek, hogy főleg olyan számokat válasszak, amiknek nem értem a szövegét, hogy ne tudja elterelni a gondolataimat. Instrumentális zenét szinte sosem hallgatok, mert egy-két kivételtől eltekintve idegesít.

4.) Honnan jött a Gyufaláng ötlete?

2018. karácsonyán rám tört az elhatározás, hogy újraolvasom a Kis gyufaárus lány történetét. Ez adta az ötletet, de persze a könyv történetének szinte semmi köze nincs a meséhez, talán azt az egyet leszámítva, hogy karácsonykor kezdődik. Eredetileg egyébként egy szívfacsaróan szomorú novellának szántam, de aztán rájöttem, hogy annyival több van benne, meg a két főszereplőben is, hogy végül egy egész könyvvé nőtte ki magát.

5.) Miért pont ebben a műfajban írsz?

Szeretem a történelmi regényeket, különösen ha még egy kis természetfelettivel is megfűszerezik őket. Több olyan történetem is van, amik a második világháborúban játszódnak (persze olyanok is, amik nem). Valami miatt nagyon vonz ez a korszak, illetve szeretek olyan témákat felvetni, amikről még ma is nagyon ritkán beszélünk, arról nem is beszélve, hogy mennyire hézagosak az ismereteink róluk. Ezért is írok LMBTQ támában. 

6.) Mesélj kicsit a Gyufaláng borítójáról!

Elég szigorú elvárásaim vannak a könyvborítókkal szemben. Például nem szeretem, ha kivehetően látszódnak arcok rajta. Nekem ez olyan érzés, mintha korlátozni akarnák a fantáziámat. Biztos mindenkinek megvan az az élmény, amikor elolvasott egy könyvet, és elképzelte magának a főszereplőt. Aztán megnézte a filmet a könyvből. A színészválasztás többé-kevésbé csalódásként érte, ráadásul onnantól kezdve, mikor a könyvet olvasta, már a színészt látta a lelki szemei előtt, és nem azt, akit eredetileg elképzelt. Egyrészt ezt szerettem volna elkerülni a borítóval, másrészt azt szerettem volna, ha visszaadja a háború utáni főváros hangulatát, és tükrözi a korszakot, amiben a könyv cselekménye játszódik. Úgy érzem, hogy mindkettő maradéktalanul sikerült.

 


Facebook/SALocrynIdőkapszulái


 
7.) Honnan jött az írói neved?

Van egy Harper Fox nevű brit írónő, akit nagyon szeretek. Sajnos egyetlen könyve sem jelent meg magyarul. Az első gay romance írók közt volt, akiknek a munkásságát felfedeztem, mikor már tudtam annyira angolul, hogy elolvassam a könyveiket. Van egy misztikus krimi sorozata a Tyack and Frayne Mysteries, ennek az egyik főszereplője Locryn (Lee) Tyack. A nevem Locryn részét Harper Fox tiszteletére választottam, az „S” és „A” betűket pedig a saját nevemből sorsoltam ki.

8.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Szerintem a visszajelzés mindenkinek fontos. Ezért én is örülök neki, ha az emberek szeretik azt, amit írok. Viszont a témaválasztásom miatt nem egyszer kaptam gyűlölködő, utálkozó megjegyzéseket is. Ennek tükrében, azt hiszem még sokkal fontosabb a pozitív visszajelzés számomra, hogy ellensúlyozni tudja azokat a durvaságokat, amiket időről időre kapok. Ennek ellenére sem változtatnék semmin, mert ezer százalékig megéri a sok munka és erőfeszítés.

9.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Keserédes. Azt hiszem, ez a legjobb szó rá. Egyrészt örülök, hogy a főszereplőim mindent túléltek, amit az élet és én, mint író rájuk mértem, másrészt fáj is az elválás. Mert mégiscsak hónapokat töltöttünk együtt, mikor minden szabad percem az ő történetük körül forgott. Ilyenkor szoktam terápiás jelleggel mini novellákat írni róluk, ami betekintést enged a regény utáni életükbe.

10.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?

Jelenleg készül a Gyufaláng folytatása, ami bár onnan viszi tovább a történetet, ahol véget ér, mégis mások lesznek a főszereplői. Igaz, ezt kissé szüneteltetem most, mert elkezdtem írni egy szintén a második világháborúban, de egy skót fiúiskolában játszódó misztikus románcot. Ez egy sötétebb romantikus történet, amiben a történelemmel sokkal jobban keveredik a fantasztikum, mint a Gyufalángban. Illetve, készül egy napjainkban, Edinburgban játszódó történetem is, ami mentősökről szól. De ebből egyelőre csak pár fejezet van kész. 

11.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Szerintem abszolút így van. Sőt, amikor valamelyik karakter szenved, akkor az író is szenved. Amikor pedig egy fontos karakter meghal, az író is meghal egy kicsit. Nekem legalábbis mindig iszonyatos szívfájdalmat okozott ez, azt nem merem kijelenteni legalább annyira fájt nekem is a veszteség, mint a karaktereimnek, de az biztos, hogy engem is megviselt.

12.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

Nagyon szeretek olvasni, általában heti 1-2 könyvet szoktam „kivégezni”. Általában gay romance-t olvasok, azon is belül történelmi regényeket szoktam választani. Mivel Magyarországon nem sok ilyen jelent meg eddig, ezeket a könyveket angolul olvasom.

13.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

Ez leginkább belső késztetés számomra, ott vannak a fejemben a történetek, akár a regények, akár az egy-egy epizódos rövidebb novellák, és egyszerűen le kell írnom, mert addig nem tudok másra koncentrálni.

14.) Mennyire fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Szeretem, ha borító sejtet valamit a történetből. Például a Gyufaláng borítója is ilyen. Igaz, hogy ez a regény a háború után játszódik, és a borító egy háborús jelenetet ábrázol, de szerintem pont ezzel adja át azt, hogy mekkora nyomot hagyott az a sok harc és borzalom a főszereplők életében.

15.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Ha a Gyufaláng karaktereiről beszélünk, nem hiszem, hogy ők szeretnének buliba járni. Mind a ketten elég maguknak való emberek, egymást nagyon szeretik, vannak barátaik, akikkel szívesen töltenek időt, de nem szeretik a tömeget maguk körül. Kivételt képez ez alól a színház és a mozi. Igen, abszolút úgy képzelem el, hogy inkább színházba és moziba járós alkatok lennének. És mivel én is nagyon szeretek színházba menni, örömmel mennék el velük egy-egy előadásra. Egészen biztosan végig sustorognánk az egészet. :D

 

 


Facebook/SALocrynIdőkapszulái


16.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

Fentebb már említettem a zenét, szóval igen, fontos írás közben a zene számomra. Sőt minden történethez, amit írok külön playlistem van, esetenként több is. Mondjuk, mikor a Gyufalángot írtam, akkor egy monumentális playlistet raktam össze, közel 300 számmal, és semmi mást nem hallgattam azalatt a pár hónap alatt, amíg a könyv készült.

17.) Mit gondolsz, hogyan fogják fogadni a Gyufalángot?

Remélem, szeretni fogják az emberek, bízom benne, hogy látni fogják a sok munkát benne, és a szeretetet, amivel készült. Viszont afelől nincsenek kétségeim, hogy lesz negatív visszhangja is a könyvnek, hiszen már most is van, pedig még sem jelent. Ez mégsem rettent el, már csak azért sem, mert magyarul nagyon kevés LMBTQ tartalmú könyv jelenik meg, pedig nagyon fontos lenne jobban reprezentálni ezt a közösséget. Ha a könyv eljutna olyan emberekhez, akik nehéz helyzetben vannak, esetleg a saját családjuk elől is bujkálnak, és segítene megmutatni nekik, hogy nincsenek egyedül, már úgy érezném, hogy megérte.

18.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

Úgy érzem, hogy rengeteget fejlődtem az eltelt évek alatt, hiszen a témaválasztások minden alkalommal új kihívások elé állítottak és állítanak. De természetesen továbbra is van hova fejlődnöm. Vannak olyan írók, akikre felnézek, próbálok tőlük is tanulni. És természetesen szeretném, ha a többi könyvem is kapna lehetőséget a megjelenésre, szeretnék elérni velük mindenkit, aki szeretne LMBTQ témában olvasni.

19.) Az írás mennyiben lett az életed része?

Teljes mértékben. Mindennap igyekszem írni legalább egy kicsit. A napi minimum célom 500 szó. Ezt mindenképp igyekszem teljesíteni, még akkor is, ha másnap úgy döntök, hogy kitörlöm. De addig is gyakorlok. Általában csak akkor nem teljesítem ezt a kitűzött célt, amikor annyira fáradt vagyok, hogy vegetáláson kívül másra nem vagyok képes.

20.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Példaképem igazán nincs, de vannak olyan írók, akikre nagyon felnézek. Például A.L. Lester. Ő egy brit írónő, aki változatos LMBTQ témákban ír. Nagyon kedvelem, rendszeresen szoktam vele beszélgetni, akár írásról, akár bármi másról. Úgy kezdődött ez az online ismeretség, hogy párszor hozzászóltam a tweetjeihez, ő pedig válaszolt. Aztán egész levelezések nőttek ki ebből.
 
21.) Mit gondolsz, tényleg igaz? : Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.

Szerintem teljes mértékben igaz. Sőt, annyit tennék még hozzá, hogy aki ír, az sincs soha egyedül. Ezeknek az embereknek ezer barátja van, és ez iszonyatosan jó érzés.

22.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Egyrészt nagyon hálás vagyok azoknak, akik eddig is követték a munkásságomat a blogomon, és köszönöm a rengeteg támogatást, amit kaptam tőlük. Nagyon bízom benne, hogy a Gyufalángot is szeretni fogják majd. Akik viszont ismeretlenül adnak egy esélyt a megjelenő könyvnek, nekik előre is szeretném megköszönni a bizalmukat, és remélem, hogy azt kapják majd a könyvtől, amit egy ilyen típusú történettől várnak.

Köszönöm szépen, hogy válaszoltál, S.A.! :) További sok szerencsét kívánok neked! :)

Az írónőt itt elérhetitek: Facebook . Instagram . Moly .

Címkék: interjú
2020.06.25. 08:32, RubySaw Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.