Rubyverzum Blog

Könyves dolgok
Tőlem, Neked, Rólad

MenüÜdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 

Nyitás: 2018.11.05.
Szerkesztő: Ruby
Téma: Blog
Tárhely: G-portál
Design: Ruby
Köszönet: Linda

 

#Interjúk #Beleolvasók #Bookstagrammerek #BookTag • #Könyvek

 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

 

 
Kész projektek

Inferno
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Instagram
 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú Rick Reckless-szel

Rick Reckless idén debütál a Book Dreams Kiadó szárnyai alatt Isteni utazás című regényével

Nincs példaképem. Számomra nem összpontosult soha egy emberben a tökéletesség. Nem akarnám amúgy sem senki példáját követni, a saját utamat akarom járni.


Facebook/BookDreamsKiadó

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

Orosházán élek a párommal és a kisfiammal. Szeretek velük sok időt tölteni, ahogy a családom többi tagjával és a barátaimmal is. Amikor nem írok, akkor filmezek, zenét hallgatok, és mindenre rákattintok a neten, ami érdekel. Többek között azért, mert hátha ihletet kapok valamihez.

2.) Mióta írsz?

Kb. 2005 óta. Azóta egy rövidebb történet, és ez a mostani, Isteni utazás regény készült el. Ez tudom hosszú idő, de valami mindig közbejött az évek során. Ezt a történetet is többször átdolgoztam, mire elkészültem vele. 

3.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

Nincs semmi különleges. Csak nyugalom kell és egy laptop. Illetve élénk fantázia :)

4.) Honnan jött az Isteni utazás ötlete?

14 éves korimig nem hittem semmi földöntúli dolog vagy lény létezésében. Aztán a barátaimmal kipróbáltuk a szellemidézést. Akinek volt már dolga ilyesmivel az tudja, hogy elég hozzá egy fatábla és egy pohár. A meglepetés akkor jött, mikor a szellem megszólítása utána a pohár életre kelt. Persze nem hittem el, hogy nem a barátaim mozgatják. Ezért egyedül is kipróbáltam, és úgy is működött. Ekkor megváltozott bennem valami! Innen indult minden. A történet pedig az évek során alakult és formálódott.

5.) Miért pont ebben a műfajban írsz?

Az Isteni utazásnál a történet választotta a műfajt. Mivel a túlvilágról szól, ezért nem is lehetett más, csak fantasy. Egyébként szeretem is ezt a műfajt. Itt úgy érzem, hogy még szabadabb lehetek, és eddig nem létező világokat is alkothatok. Persze nem zárom ki, hogy a későbbiekben más zsánerben is kipróbáljam magam.

6.) Mesélj kicsit az Isteni utazás borítójáról!

A borítóval mindenképpen érzékeltetni szerettem volna, hogy ez egy a „jó” és „rossz” közötti, galaxisokon átívelő történet.

7.) Honnan jött az írói neved?

A "Reckless" egy régi zeneszám címe volt. Tetszett a dal, és megnéztem a szó jelentését, ami a vakmerő volt. Úgy éreztem, hogy ez jellemezi a jelenlegi regényemet, és a jövőben is hasonlóakat szeretnék alkotni. A Rick pedig csak jól illett a Reckless-hez.

8.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Mindenképpen érdekelnek a kulturált, építő jellegű kritikák. Szeretnék fejlődni, hiszen ez még csak ez első regényem.

9.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Nekem ez nagyon nagy öröm volt, mivel, mint említettem nagyon régen belekezdtem ebbe a történetbe. Bizony voltak időszakok, mikor arra gondoltam, hogy nem is fog megszületni soha.

10.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?

A jövőm még kicsit bizonytalan, de két komolyabb terv is érlelődik bennem. Az egyik az Isteni utazás második része. Nem vagyok nagy híve a folytatásoknak, de ebben a történetben maradt még mondanivaló, és tovább lehet szőni. De ez nagyban függ attól is, hogy az első rész milyen fogadtatást kap. Egyébként pedig egyelőre fantasy, és talán sci-fi vonalon szeretnék mozogni. Esetleg valamilyen humoros történettel próbálkozni.

11.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Igen, szerintem ez így van. Ez nálam azért is nagyon igaz, hiszen a túlvilágról írok. Ennek a létezése pedig a fantáziára van bízva. Szokták mondani, hogy „szívét, lelkét beleteszi”. Ez velem is így van, beleadtam mindent.

12.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

Jó ideje nem volt időm olvasni. A kisfiam nemsokára 2 éves lesz, és a szabadidőm nagy részét az ő nevelése tölti ki. Régebben olvastam a Harry Potter összes részét, a Narnia könyveket, az Úr sötét anyagai trilógiát, és Dan Brown regények közül jó néhányat. Ebből kitűnik, hogy már akkoriban is fantasy vonalon mozogtam főképp. Illetve szakmámból adódóan a munka törvénykönyvét is olvastam! (nevet)

 


Facebook/RickReckless


13.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

Szeretnék nyomot hagyni a világban valamilyen formában. Illetve jó lenne történeteket elmesélni, amit szeretnek az emberek. Írás közben pedig az motivál, hogy ismét alkothatok valamit a világnak, ami eddig még nem létezett.

14.) Mennyire fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Nagyon törekedtem arra, hogy harmóniában legyen a sztori a borítóval. Nagyon elégedett voltam, amikor elkészült. Magam előtt láttam a könyv egy bizonyos jelenetét is, ahogy a borítón lévő férfi széttárja a karját.

15.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Az Ördög és az alattvalóinak társaságában nem igazán érezném jól magam! (nevet) Azonban az Isteniek nagyon kellemes lények. Velük szerintem sokan elmennének bulizni! Van is az az alkoholmennyiség, amikor már talán mindenki láthatja is őket! (megint nevet)

16.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

Írás közben nem hallgatok zenét, csak elterelné a gondolataimat. Zenét sem kapcsolok a történethez, maximum a saját kedvenceimet, ami így belegondolva abszolút nem illene a sztorihoz! (folyton nevet) 

17.) Mit gondolsz, hogyan fogják fogadni az Isteni utazást?

Ez egy nagyon-nagyon jó kérdés! Fogalmam sincs! Azonban az biztos, hogy az a pár ember, aki olvasta nagyon pozitívan nyilatkozott róla. Mondtam nekik, hogy őszintén mondják meg, hiszen azzal segítenek nekem. De kitartottak amellett, hogy jó történet. Én nekik szurkolok! :) De fel vagyok készülve arra is, hogy sok vallásos ember nem biztos, hogy örülni fog annak, amiket Istenről leírtam.

18.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

Azt vallom, hogy mindig van hová fejlődni. Így én is szeretnék mindent kihozni magamból azért, hogy minél jobb minőségű műveket írjak. Ez a célom.

19.) Az írás mennyiben lett az életed része?

Szerintem nagyon is. Amikor nem írtam, akkor sokszor azon gondolkoztam, hogy mit írhatnék, miből lehetne egy jó sztori.

20.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Nincs példaképem. Számomra nem összpontosult soha egy emberben a tökéletesség. Nem akarnám amúgy sem senki példáját követni, a saját utamat akarom járni.

21.) Mit gondolsz, tényleg igaz? : Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.

Érdekes kérdés. Őszintén szóval ezen nem is gondolkoztam még így soha. Valahogy én nem igazán éreztem magam soha egyedül. Bár lehet, hogy azért, mert hiszek a szellemvilágban, és abban, hogy itt élnek közöttünk! (félve nevetgél)

22.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Előre is köszönöm nektek, hogy a regényem megvételével és elolvasásával bizalmat szavaztok nekem! Remélem, hogy el tudlak titeket gondolkodtatni ezen a témán. Nagyon bízom benne, hogy elégedetten fogjátok becsukni a könyvet.

Köszönöm szépen, Rick, hogy válaszoltál! :) Sok szerencsét kívánok az első könyvedhez! :)

Az írót itt elérhetitek:  Facebook . Instagram . Moly .

Címkék: interjú
2020.06.22. 09:02, RubySaw Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.