Rubyverzum Blog

Könyves dolgok
Tőlem, Neked, Rólad

MenüÜdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 

Nyitás: 2018.11.05.
Szerkesztő: Ruby
Téma: Blog
Tárhely: G-portál
Design: Ruby
Köszönet: Linda

 

#Interjúk #Beleolvasók #Bookstagrammerek #BookTag • #Könyvek

 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

 

 
Kész projektek

Inferno
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Instagram
 
Facebook
 
 
 
Home

Interjú Susannah Skiethen írónővel

Úgy döntöttem, felcsapok riporternek. :D Első körben A Book Dreams szerzőjét, Susannah Skiethen írónőt faggattam, akinek első könyve idén jelent meg a kiadó gondozásában.

Megszületik egyfajta történet a fejemben, aztán kinyitom a laptopom, és valami más sül ki belőle. Ez a legjobb benne, én sem tudom, mi lesz a vége.


Facebook/SusannahSkiethen

1.) Mutatkozz be, kérlek, pár mondatban!

Mivel inkognitóban írok, ez egy nehéz kérdés. Számomra a legfontosabb a család, akik támogatnak mindenben.

Hobbym az olvasás, ami kikapcsol és ellazít, elsősorban a romantikus regényeket olvasom. A könyveken kívül nagyon szeretem a filmeket, azokban is a romantikus vígjáték kategória, ami a szívemhez a legközelebb áll, de imádom az akciófilmeket és a krimiket is, sőt a meséket, amolyan mindenevő vagyok filmek terén. Olvasáson és íráson kívül szeretek alkotni, egyedi ékszereket készítek ásványgyöngyökből, korábban festettem bögréket is, de mostanában erre sajnos már nincs időm.

 

2.) Mióta írsz?

Már tizenéves korom óta. Akkoriban is vonzott az írás, és írtam is néhány novellát, de komolyabban csak néhány évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni vele. Más írói álnéven gyermekeknek megjelent már korábban verses-kifestő könyvem, amihez a családom, a gyermekeim adták a kellő ihletet. A gyermekeknek szóló könyvemmel egy időben, pár éve kezdtem bele első regényem megírásába, de már rögtön az elején egy érzelmi válság miatt abba is hagytam.

 

3.) Van-e valami megszokott szeánszod az írásra?

Nincsenek konkrét szokásaim, egyszerűen, ha elkap az ihlet, akkor leülök és írok, főleg, ha a gyermekeim megengedik. Leginkább késő este írok, amikor a család nyugovóra tér, mert akkor van lehetőségem erre zavartalanul. Megszületik egyfajta történet a fejemben, aztán kinyitom a laptopom, és valami más sül ki belőle. Ez a legjobb benne, én sem tudom, mi lesz a vége.

 

4.) Honnan jött a Hogyan tovább? ötlete?

Az egész évekkel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, és most egy kis kulisszatitkot árulok el, ugyanis az alapötletem teljesen más volt. Egy válságban levő kapcsolatról, házasságról szólt volna eredetileg, aztán az évekkel ezelőtti elképzelésem valahogy más formát öltött.  De még nem vetettem el egy ilyesfajta témájú regény megírását sem.

 

5.) Miért pont ebben a műfajban írsz?

Mindig is szerettem olvasni, főleg romantikus regényeket, amolyan rózsaszín lelkű ember vagyok, így nem meglepő, hogy ebbe az irányba indultam el az írásban.

 


Facebook/SusannahSkiethen

 

6.) Mesélj kicsit a Hogyan tovább? borítójáról!

Ahogy az a könyveimből kiderül, nagyon közel áll a szívemhez a tenger, az óceán, minden, amit jelképeznek. A regényemben is fontos szerepet játszik, ezért szerettem volna mindenképpen olyat, ami kellőképpen romantikus, sejtelmes, ezért a pár, akiknek a sziluettje látszik csupán. Ugyanakkor szerettem volna, hogy feltűnő is legyen, ezért a színek, amelyek a naplementét idézik. 

 

7.) Honnan jött az írói neved?

Arra is gondoltam, hogy saját néven írok, de mivel szeretném megőrizni az anonimitásomat, ezt el is vetettem. Bár nem teljesen, mert mégiscsak a saját nevemet takarja félig, anagrammaként.

 

8.) Mennyire fontos neked a visszajelzés?

Elsősorban magam miatt kezdtem el írni, mert örömömet lelem benne, ezért sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán kapok visszajelzéseket. Most viszont, hogy kaptam, fontosnak is tartom, mert ez visz előbbre ezen az úton, amin elindultam. Legyenek a visszajelzések pozitívak, vagy akár negatívak, abból mindig tanulok, mert más szemszögéből is bepillantást nyerek így a saját művembe.

 

9.) Milyen érzés, amikor végzel egy történettel?

Nehéz, mert jó és rossz is. Jó, mert ahogy az olvasó, úgy én is végig izgulom a könyvemben a szereplők életének alakulását, és mert imádom alakítani a történetüket, ahogy a végső momentumuk megélése is komoly érzelmeket vált ki belőlem. Egyszerre érzek boldogságot, mert lezártam a történetüket, és szomorúságot, mert el kell engednem őket. A könyvben viszont ez a legjobb dolog: bármikor elővehetem újra, hogy ismét megélhessem azokat az érzéseket, amelyeket kiváltott belőlem.

 

10.) A jövőben milyen könyveket várhatunk tőled?

A Hogyan tovább? című regényem folytatását Második esély címmel nemrég fejeztem be, ami az Együtt veled sorozat 2. része. Ez az első könyvem egyik szereplőjének a története lesz, várhatóan ősszel fog megjelenni. A két történet összefügg ugyan, de egymástól függetlenül is olvashatóak. Ennek ellenére mindenképpen érdemes hozzá ismerni az első részt is, hogy maradéktalanul érthető legyen minden. Szintén könnyed, szívhez szóló történet, hasonlóan az elsőhöz, talán egy kicsit több lesz benne mindenből: szenvedély, bonyodalom, romantika. 

Ismét kulisszatitkot árulok el: egy harmadik könyvön is dolgozom, szintén romantikus kategória, sejtelmes erotikával, ahogy az első kettő könyvem is. Ez azonban egy teljesen különálló történet lesz. Dallasban és Texas Cityben fog játszódni, ehhez méltóan nem lesz hiány szexis cowboy-okból, de egyelőre többet nem árulok el róla.

 


Facebook/BookDreamsKiadó

 

 

11.) Mit gondolsz, az író tényleg beleteszi lelke egy részét a könyvébe? Nálad is így van?

Abszolút. Minden egyes könyvem egy kis rész belőlem. A legjobb barátnőm annyit fűzött az egyik karakteremhez: „…ő nagyon hasonlít valakire, aki közel áll a szívemhez…” Vajon kire gondolhatott?

 

12.) Szoktál olvasni? Ha igen, milyen műfajban?

Imádok olvasni! A kedvenc időtöltésem. Sajnos elég kevés szabadidőm van, de azt vagy írással vagy olvasással töltöm, mikor melyikhez van kedvem.  Nem meglepően romantikusokat olvasok a leggyakrabban, ezen kívül az utóbbi időben erotikus regényekbe is belekóstoltam, a történelmi kalandregények, krimik is érdekelnek. Szerteágazó az érdeklődésem, talán a horror és a sci-fi, amit abszolút nem olvastam, de nem is vonzanak.

 

13.) Mi inspirál írásra/mi inspirál írás közben?

A legnagyobb inspirációt nekem mindig az élet adja. Amúgy nem igazán szoktam inspirálódni, néha elég, ha meghallok egy zenét és máris megihlet, de legtöbbször egyszerűen csak eszembe jut egy történet, amit le kell írnom.

 

14.) Mennyire fontos neked a harmónia az adott történettel kapcsolatban? Például a borítónak mennyire van köze a sztorihoz?

Nekem fontos, mert egy nem odaillő borító számomra illúziórombolóan hat. Ezért is választottam olyan borítót, ami szerintem megfelelőn mutatja a könyvem hangulatát. Ezt a folytatásban is szem előtt tartottam.

 

15.) Ha elmehetnél egy buliba a karaktereiddel, akkor hogy éreznéd magad velük? (Csak őszintén! :D)

Hú, ez jó kérdés. A pozitív szereplők olyan személyiségek mind, akikkel jót lehetne bulizni. Van akivel persze jobban, mint például a szívemnek a két csücske Will és Eddie, no persze, - kis SPOILER - ha nem balhéznának össze! :D Hope és Ellie is jó ivótársak lehetnének :-D Velük szuperül érezném magam, viszont van olyan, akivel egyáltalán nem mennék sehova, nemhogy buliba, így például Zane és Cassie, kivéve, ha nagy konfrontációt és bunyót szeretnék :-D….azt hiszem ezzel mindent elmondtam.

 


Facebook/BookDreamsKiadó

 

16.) Mennyire fontos neked a zene az adott történettel kapcsolatban? (Hallgatsz-e zenét írás közben? Kapcsolsz-e zenét az adott történethez?)

A zene is fontos szerepet kapott a könyveimben, külön zenelistát is mellékeltem mindkettőhöz, azokból a dalokból, amelyek a regényeimben szerepelnek. Valahogy úgy éreztem, egy-egy dal szükséges az érzelmek kifejezéséhez, és nagyon illik abba a helyzetbe, amit éppen leírtam. Szoktam zenét hallgatni írás közben, mert inspirálóan hat rám, de az is előfordul, hogy csak csendben tudok alkotni.

 

17.) Mit gondolsz, hogyan fogadták a Hogyan tovább?-ot?

Meglepett, hogy ennyi visszajelzést kaptam, és az még jobban, hogy ennyire pozitívakat. Őszintén nem számítottam ilyen jó fogadtatásra, ez hatalmas örömmel és büszkeséggel tölt el, és erőt ad a folytatáshoz.

 

18.) Hogy érzed, jelenleg hol tartasz, mint író? És hová szeretnél eljutni?

A legelején vagyok, ezt tudom jól, de most úgy érzem, megtaláltam az utam. Persze, sokszor elbizonytalanodom, de ez ezzel jár, azt hiszem. Viszont már elkezdtem megvalósítani az álmom, és nem adom fel! Messze még a vége, legalábbis remélem, hogy jó hosszú utat fogok bejárni, mint író. Sok-sok romantikus történetet szeretnék papírra vetni, mert ebben teljesedtem ki, és kimondhatatlan boldogsággal tölt el, hogyha azzal amit leírok, valakinek maradandó olvasási élményt nyújthatok.

 

19.) Az írás mennyiben lett az életed része?

Hatalmas örömöt okoz az írás, és amikor van egy kis szabadidőm a munka és a család mellett, akkor azt ezzel töltöm. Úgyhogy az utóbbi időben nagyon kitölti az életemet, és élvezem minden percét.

 

20.) Van-e példaképed? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem?

Nincs konkrétan egy példaképem, inkább azt mondanám, hogy több is van. Az utóbbi években rengeteg magyar írónőt és írót fedeztem fel, ők példaként lebegnek előttem, mert fantasztikus tehetséggel megáldott művészeknek tartom őket. A műveik lehengerlőek, a stílusuk mind egyedi, és hozzájuk hasonlóan én is erre törekszem.

 

21.) Mit gondolsz, tényleg igaz? : Az olyan ember, aki könyvet olvas, soha sincs egyedül.

George R. R. Martint idézve: „Egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal. Az az ember, aki nem olvas, csak egyet.”

Az olvasás megnyitja a fantázia kapuját, a képzelőerő határtalan, és ezáltal olyan élményeket szerezhetünk, amilyeneket csak szeretnénk, úgyhogy én azt gondolom, minél többet olvasunk, annál kevésbé leszünk egyedül, legalábbis arra az időre biztosan, amíg elmerülünk a könyvek világában.

 

22.) Mit üzennél az olvasóidnak?

Ehhez egy idézettel élnék a könyvemből:

„Bármit megtehetsz és elérhetsz, csak nem szabad feladni! Ha úgy érzed, nem tudsz bízni, akkor is próbáld meg! Sok megpróbáltatás vár rád, és csak rajtad múlik, hogy a könnyebbik utat választod és megfutamodsz-e, vagy szembenézel a nehézségekkel.”

 

Köszönöm szépen Susannah, hogy válaszoltál nekem, és további sok szerencsét kívonok! :)

 

Az írónőt itt érhetitek el: Facebook Oldal . Facebook Csoport . Instagram . Moly

 


Facebook/BookDreamsKiadó

 

Címkék: interjú
2020.06.21. 15:34, RubySaw Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.