Rubyverzum Blog

Könyves dolgok
Tőlem, Neked, Rólad

MenüÜdv a Rubyverzumban! Ez az oldal könyves dolgokkal és az én könyveimmel foglalkozik...
Bővebben>>

 

Nyitás: 2018.11.05.
Szerkesztő: Ruby
Téma: Blog
Tárhely: G-portál
Design: Ruby
Köszönet: Linda

 

#Interjúk #Beleolvasók #Bookstagrammerek #BookTag • #Könyvek

 
Blogok

 
Folyamatban lévő Projektek

 

 
Kész projektek

Inferno
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv,  E-könyv
Megjelenés: 2020.08.09.

Moly adatlap: X

Pillangó 1-2. - Liv Jackson életei, 3. - A pillangó öröksége
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.07.11.
- 2019.11.02.
Moly adatlap: X X

A Vörös és a Vadász
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv
Megjelenés: 2020.02.11.

Moly adatlap: X

Csak két lépés Észak
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.01.10.

Moly adatlap: X

 

Gázt neki, Chiara! és Gázt neki, Család! novella (Gázt neki! 1-2.)
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.06.06. -
2019.11.02.
Moly adatlap: X X

Kertvárosi pletyka - Kertváros 1.
Státusz: Kész
Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megjelenés: 2019.12.12.

Moly adatlap: X

Csak két lépés a kertváros - Kertváros 2.
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)
Megjelenés: 2020.03.31.

Moly adatlap: X

Rose 1., Rose 2. - Ébredés (Joker fanfiction)
Státusz: Kész
Formátum: E-könyv (novella)

Olvasható/Letölthető: X

Pillangó-sorozat 1,2.: Pillangó-hatás, Az igazi
Státusz: Kész
Megjelenés:2018.03.26. - 2018.08.01.

Formátum: Nyomtatott könyv, E-könyv
Megvásárolható: 2020. Január 1-től a Pillangó-sorozat 1 és 2. kivonva a forgalomból.
Moly adatlap: X X

 
Instagram
 
Facebook
 
 
 
Home

Gamer vagyok

Így kezdődött, aztán nem volt megállás

Most megpróbálok visszaemlékezni, és összeszedni egy csokorban, hogy gamer életem során milyen játékokkal játszottam, valamint elmesélni, hogy hogyan is indult a játékok szeretete. Biztosan lesz olyan ,ami kimarad, de igyekszem odafigyelni.

A játékok szeretete természetsen gyerekkoromban kezdőtött azzal a bizonyos "kazettás" konzollal. Az első játék, amit nagyon, de nagyon szerettem az a Super Mario. A családból egyedül én tudtam megugrani a végén az 5ezret. :D Ez volt az a játék, amit orrvérzésig tudtam nyomni, de közben persze jött a többi klasszikus, úgy mint a Battle City (Tanks), a Wild Gunman, a Duck Hunt, a Bomberman és a Zippy Race. Ezeken felül biztosan játszottam még több mindennel is ,de sajnos már nem jut eszembe a nevük.
Kiemelten két olyan külön játék volt, amit nagyon szerettem. Persze nekem is megvolt a Mortal Combat, a Street Fighter meg a Tini Nindzsák is, de azok valahogy nem foglalkoztattak. Volt egy Tom és Jerrys játékom, amit nagyon csíptem, pedig mindig felbaszott idegileg. Meg egy Adventures in the Magic Kingdom című kazim is.

Super mario

Tom and JerryAdventures in the Magic Kingdom

Aztán jött a PSX. Itt már szélesebb volt a repertoár. Az első olyan játék, amit megemlítenék - illetve sorozat -, az a Resident Evil. Az 1-2-3. részét sikerült kisebb-nagyobb segítséggel kijátszani, azután persze ment gyönyörűen. Emlékszem, hogy anno tesómmal írtunk valami magazinnak, hogy küldjenek kódokat meg játékleírást. :D

 

A másik, ami rettenetesen hiányzik, a Duke Nukem Time to Kill. Semmi extra, csak jön az apokalipszis disznó meg gekkó katonák képében, a séróbáró meg megmenti a Földet. Ráaadásul olyan dumái voltak, meg molesztálni is lehetett vele a csajokat. :D

Volt szerencsém a Dino Crisis sorozathoz is. Az elsőt szertintem senki nem játszotta végig. :D A másodikkal már jobban bolodultunk, és azt ma is el tudnám viselni.

Aztán ott volt a Silent Hill is, amitől esküszöm a hideg ráz még ma is, pedig az akkori technológia a mainak a nyomába se ért, mégis eléggé fosos játékmenet volt. A sztorija rohadt jó, szerintem ez volt az, ami vitte a játékot.

A lágyabb műfajokból is kiemelnék pár játékot, úgy mint a Crash Bandicoot játékait. Annyira nem kötött le, de néha jó volt levezetésnek. Viszont a Crash Team Racinget mindenki szerette.

Akkor ott volt a kis srákány, Spyro kalandjai is *igen, ő van a designomon most :)*

És a feledhetetlen Tony Hawk is.

Ezek mellett még megfordultak olyan játékok a kezem között, mint a legelső Tomb Raider, a Fifth Element, az első Need for Speed, az Alone in the Dark és még sokan mások.

Tomb Raider

Később volt szerencsém Playstation 2-höz és Playstation Vitához is. Nem is nagyon szaporítanám a szót velük, mert ezeken csak a God of War játékokat toltam. God of War 1-2., Ghost of Sparta és a Chains of Olympus. A legelső részét sosem játszottam ki.

A PS2 le lett cserélve egy PS3-ra. Itt pedig folytatódott a Kratos imádat. Jött a GOW 3. és az Ascension. Ezután belefogtam az Assassin's Creed 3-ba, aminek a kiegészítőit is kijátszottam. A Black Flaggel nem boldogultam a sok hajózás miatt és a Rogue is erre a sorsa jutott.

Aztán jó pár évre csend lett. Nem volt platform. Csak PC-n játszogattam a kis bugyuta játékaimmal - a férjem szokta mondani. Ebből megmelítenék párat, de nem röhögni! :D Én szeretem ezeket.

x Dream Day sorozat
x Hotel Mahjong Deluxe
x Love and Death: Bitten

x Deadtime Stories
x Jojo Fashion Show 1-2-3.
x
Love Chronicles 2: The Sword and the Rose
x PuppetShow: Mystery of Joyville
x Mortimer Beckett sorozat
x Redemption Cemetery sorozat

Redemption Cemetery: Dead Park

Végül 2018. novemberében a férjem úgy döntött, hogy vesz egy Playstation 4-et. Én ágálltam ellene, mondván nem fogja kihasználni. És milyen igazam is lett, mert szinte csak én játszok vele, ő maradt a jól megszokott PC-nél.
A következő játékok boldog tulajdonosa vagyok: God of War 3 - Remastered, Spyro Reignited Trilogy, Crash Team Racing Nitro Fueled,
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, Jurassic World Evolution, Resident Evil HD és Assassin's Creed Unity.
Várólistás az Assassin’s Creed III Remastered. De bízom benne, hogy hamarosan leárazzák a shopba, és meg tudom kaparintani. :p
Volt szerencsém nem olyan régen játszani a legújabb God of Warral, de valahogy csalódás volt. A hangja is más volt, meg azt sem értettem, hogy mi a toszt keres ő a Vikingeknél. Mi dolga a viking istenekkel?! Aztán visszai s adtam inkább.
A férjem repertoárja nagy, abból csak kettőt említenék meg, ez pedig a Rainbow Six Siege és a Red Dead Redemption 2. Ő jelenleg a Scumot nyúzza, én meg mikor mit. :D

x Gremlin profilom x

Saját

2019.08.25. 10:59, RubySaw Vissza a bloghoz
Még nincs hozzászólás.